Koolhydraatarme eierwraps met groene asperges en prosciutto
Nog geen reviews
576 kcal
300 g groente

Wist je dat er verschillende kleuren asperges bestaan? Witte, groene en zelfs paarse! De asperge begint als kleine aspergescheut. Deze scheuten kunnen onder de grond groeien, dan blijven ze wit. Wanneer ze boven de grond worden geteeld, worden ze groen. Onder andere in Italië zijn de groene asperges populair. Deze heerlijke groente kun je op verschillende manieren bereiden. In dit recept wokken (of roerbakken) we de groene asperge, daardoor krijgt de asperge een heerlijk nootachtige smaak en geur.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan. Dep daarna droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verhit olie in een bakpan en rooster de kikkererwten op een middelhoog vuur krokant in 20-25 minuten. Schud de pan regelmatig. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Breng de kikkererwten op smaak met paprikapoeder en kurkuma.
- Breng een pan met water aan de kook voor de asperges. Was de asperges en snijd de harde onderkant eraf. Kook de groene asperges 2-3 minuten, giet daarna het water af (witte asperges moet je eerst schillen en daarna 10-15 minuten koken)
- Was de courgette en snijd in halve plakken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een grillpan of bakpan en grill (of roerbak) de courgette, ui en asperges totdat ze mooi lichtbruin kleuren.
- Klop de eieren los in een kom. Verhit olie in een bakpan en bak per persoon een dunne omelet. Leg een plak prosciutto op de omelet. Snijd de rest van de prosciutto in reepjes.
- Wikkel de asperges in een omelet en serveer met de gegrilde courgette, geroosterde kikkererwten en prosciutto reepjes. Druppel tenslotte nog wat olijfolie extra vierge erover.
TIP
Je kunt de rest van de prosciutto ook meebakken met de ui en courgette. Deze wrap is ook erg lekker met verse bieslook.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g KikkererwtenHerkomst: Luna e terra
- 2 tl Kurkuma, raspHerkomst: La Grama
- 250 g Groene of witte aspergesHerkomst: Overesch
- 1 st CourgetteHerkomst: Amapainetasi
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 3 st EiHerkomst: 't paradijs
- 70 g Prosciutto cottoHerkomst: Fumagalli
- 2 el Bakolie
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 el Olijfolie extra vierge
Meet hoe goed je eet
True price+ 3%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 18%
CO2eq+ 21%
Water+ 55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie576 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker12 g
Vet34 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Ei
Koriander
Peulvruchten
Varken