Flammkuchen met gekleurde tomaatjes spinazie en mozzarella
4,2
700 kcal
250 g groente

Mmmm, vandaag weer een overheerlijke flammkuchen op het menu. Onze heerlijke groene, gele, rode en paarse tomaatjes symboliseren de oorspronkelijke genetische rijkdom van ons voedsel. Er zijn tien tomatenrassen die er totaal verschillend uitzien en smaken. Van een Russisch ras uit de 18e eeuw tot de Roze Pruim die populair is in Azië.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd wat kleiner. Was de tomaatjes en halveer ze of snijd in plakjes. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd of scheur klein.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de knoflook 1 minuut. Doe de tomatenpuree erbij en bak enkele minuten mee om de puree te ontzuren. Verdun met een scheutje water.
- Besmeer het flammkuchendeeg met de tomatenpuree, beleg met alle ingrediënten en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak de flammkuchen voor 10-15 minuten in de hete oven.
TIP
Past niet alles op de flammkuchen? Maak dan van de overgebleven ingrediënten een salade voor ernaast.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st FlammkuchendeegHerkomst: Flammkuchen.nl
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 150 g SpinazieHerkomst: Biogarden
- 300 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: Albabio
- 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
- 2 el Olie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 49%
CO2eq -56%
Water -83%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, 9 maanden, Gezin, Variatie, Vegetarisch, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie700 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker7 g
Vet26 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit25 g
Vezels11 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Lactose
Melk