Gestoofde koolraap met salieboter ! Weinig koolhydraten

2,3
Gemiddelde van 8 reviews
548 kcal
500 g groente
Gestoofde koolraap met salieboter

KOOLHYDRAATBEWUST Koolraap eet je niet zo vaak meer in Nederland, maar met dit recept krijgt deze aardse knol een bijzondere upgrade. Lekker met een pittige bite, salieboter, walnoten en parelcouscous. Makkelijk op tafel en bijzonder lekker.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de koolraap en snijd in kleine blokjes. Verwarm olie in een bakpan en bak hierin de koolraap 6-7 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheut water toe, knijp de citroen uit en laat afgedekt zachtjes stoven tot de koolraap beetgaar is. Haal de boter alvast uit de koelkast.
  2. Breng een kleine pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook ze 8 minuten. Giet vervolgens het water af.
  3. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Hak de salie grof. Meng de helft van de salie door de boter en zet apart.
  4. Pel en snipper de knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Haal de deksel van de koolraap, zet het vuur hoog en voeg de kastanjechampignons en knoflook toe. Bak nog 2-3 minuten op een hoog vuur en kruid met peper en zout.
  5. Meng de linzen met de koolraap en champignons (en het kookvocht) rode peper en de overgebleven salie. Schep op het laatste de salieboter erdoor. Hak de walnoten en strooi over het gerecht.
TIP
Rooster de koolraap eens in de oven, dan krijg je ook een heerlijk resultaat.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
  • 1 st CitroenHerkomst: Eosta
  • 70 g Beluga linzenHerkomst: Do-it
  • 5 g Verse salieHerkomst: Herbio
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 300 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente+ 297%
vita-score
Vitaliteit+ 71%
co2-reduction-score
CO2eq -70%
water-reduction-score
Water -6%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie548 kcal
Koolhydraten29 g
Suiker11 g
Vet37 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit19 g
Vezels10 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Melk
Peulvruchten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen