Andijvie-aardpeer stamppot met een cashew-zwarte bonenburger
3,9
701 kcal
400 g groente
Vandaag staat er een heerlijke andijvie stamppot op het menu. Erbij een bijzonder lekkere vega(n) burger. De stamppot krijgt een extra twist door de aardpeer en champignons. Bijzonder lekker en makkelijk!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en aardpeer, snijd in stukken en kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.
- Was intussen de andijvie (spoel het zand er goed uit) en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de andijvie heel klein en laat tweederde van de andijvie de laatste 5 minuten meekoken met de aardappels en pastinaak. Bewaar de rest voor later.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de burgers en champignons 8-10 minuten op een middelhoog vuur.
- Giet het water van de aardappels heel goed af en stamp met een pureestamper grof. Schep tenslotte de overgebleven rauwe andijvie erdoor, proef en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Zet afgedekt even opzij zodat de rauwe andijvie kan slinken.
- Serveer de andijvie stamppot met de cashew-zwarte bonenburgers, ui en champignons.
TIP
De stamppot is ook erg lekker met een beetje mosterd. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
- 250 g AardpeerHerkomst: Arenosa
- 1 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
- 2 st Cashew-zwarte bonen burgerHerkomst: Soto
- 2 el Olie
- 1 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -15%
Groente+ 217%
Vitaliteit+ 29%
CO2eq -76%
Water -81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Vegetarisch, Variatie, Seizoen, Lactosevrij, Gezin, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie701 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker16 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit17 g
Vezels16 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Noten
Gluten
Peulvruchten
Tarwe
Mais
Paprika