Andijviesalade met kipdijbeenspiesjes en aardappelpuree

Nog geen reviews
771 kcal
0 g groente
Andijviesalade met kipdijbeenspiesjes
arrow down

Onze Belgische chef Frank Fol reist met zijn filosofie ‘Denk groente! Denk fruit!’ de hele wereld over en geeft adviezen en workshops over gezonde en evenwichtige voeding. Vandaag een overheerlijk fris recept op het menu: andijviesalade met aardappelpuree en kipdijbeenspiesjes. Andijvie is rijk aan de vitamines A, C en het bevat chlorofyl, wat belangrijk is voor het aanmaken van rode bloedlichaampjes.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Leg de barbecue stokjes in water (dit voorkomt aanbranden). Doe de kipdijbeenblokjes in een schaal. Overgiet met olijfolie, kruid met zwarte peper van de molen, zeezout en een snuf nootmuskaat. Laat de smaken intrekken.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Was of schil de aardappels. Schil en rasp de kurkuma. Let op: kurkuma geeft erg af!
  3. Breng een pan met water aan de kook. ook de aardappels, ui, kurkuma en knoflook in 15-20 minuten gaar. Kruid met zeezout. Giet af maar bewaar het kookvocht. Pureer met een pureestamper samen met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zwarte peper van de molen en eventueel nog wat zeezout.
  4. Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd in reepjes. Hak de walnoten grof en meng ze met de rozijnen door de andijvie. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten en rozijnen dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Giet olijfolie en (appel)azijn erover. Kruid met zeezout en zwarte peper.
  5. Prik de kipdijbeenblokjes op de stokjes. Verwarm een grillpan (of bakpan) en grill of bak ze rondom bruin. Serveer de kipdijbeenspiesjes met de aardappelpuree en andijviesalade.
TIP
Het is lekker om de aardappels te laten koken met een laurierblad, verwijder deze weer voordat je gaat pureren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: Kemper Kip
  • 2 tl NootmuskaatHerkomst: het blauwe huis
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 500 g Aardappels, zachtkokend
  • 2 tl Kurkuma, rasp
  • 1 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el (Appel)azijn
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -29%
water-reduction-score
Water+ 21%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVariatieGlutenvrij9 maandenLactosevrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie771 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker16 g
Vet42 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Noten
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin