Andijviesalade met kipspiesje en aardappel-pastinaakpuree

Nog geen reviews
798 kcal
375 g groente
Andijviesalade met kipspiesje
arrow down

Onze Belgische chef Frank Fol reist met zijn filosofie ‘Denk groente! Denk fruit!’ de hele wereld over en geeft adviezen en workshops over gezonde, evenwichtige en plantaardige voeding. Vandaag staat er een heerlijke andijviesalade met aardappelpuree en kipspiesjes op het menu. Andijvie is rijk aan vitamines A & C en het bevat chlorofyl, wat belangrijk is voor het aanmaken van rode bloedlichaampjes. Onze biologische andijvie wordt geleverd door de Heulhoeve.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Leg de barbecue stokjes in water (dit voorkomt aanbranden). Doe de kipdijbeenblokjes in een schaal en besprenkel met olie. Breng op smaak met zwarte peper van de molen, zeezout en een snuf nootmuskaat en laat de smaken intrekken.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de aardappels en pastinaak en snijd klein. Schil en rasp de kurkuma.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de aardappels, pastinaak, ui en knoflook in 15-20 minuten gaar. Kruid met zeezout en kurkuma. Giet af maar behoud het kookvocht. Stamp met een pureestamper samen met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zwarte peper van de molen en eventueel nog wat zeezout.
  4. Meng de rozijnen met de (appel)azijn. Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd in dunne reepjes. Hak de walnoten grof en meng ze met de rozijnen door de andijvie. Besprenkel met olijfolie en (appel)azijn en kruid met zeezout en zwarte peper.
  5. Prik de kipdijbeenblokjes op de stokjes. Verwarm een grillpan (of bakpan) en grill of bak ze rondom bruin. Serveer de kipdijbeenspiesjes met de aardappel-pastinaakpuree en andijviesalade.
TIP
Het is ook leuk om dit gerecht te maken met krokante smashed potatoes uit de oven. Heb je geen houten prikkers? Serveer de kip dan los.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: Kemper Kip
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 400 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 250 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 1 tl Kurkuma, rasp
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 1 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
  • 15 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Nootmuskaat
  • 1 el (Appel)azijn
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 198%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -32%
water-reduction-score
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij9 maandenVariatieEiwitrijkGezinGlutenvrijSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie798 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker23 g
Vet41 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels16 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Lupine
Kip
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan