Andijviestamppot met champignonjus en vega(n) burger

Nog geen reviews
656 kcal
365 g groente
Andijviestamppot
arrow down

Nu het weer winter is, verlangen we naar een hartverwarmende stamppot. Vandaag op het menu: een andijviestamppot met een overheerlijke vegetarische burger en champignonjus. Andijvie is familie van de witlof. De groente bevat veel vitamine A, K en foliumzuur. Je kunt de andijvie zowel rauw als gekookt eten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna de aardappels af en vang een deel van het kookvocht op.
  2. Laat de gootsteen vollopen met koud water en was de andijviebladeren. Laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna klein. Kook 3/4 van de andijvie 5 minuten met de aardappels mee. De rest doen we later rauw door de stamppot.
  3. Pel de ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en champignons al omscheppend bruin en gaar. Voeg een klein scheutje water toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de burgers circa 6 minuten. Keer halverwege om.
  5. Stamp de aardappels en gekookte andijvie grof met een pureestamper en schenk wat kookvocht erbij. Voeg de rest van de andijvie en mosterd toe en schep alles goed door elkaar. Laat de andijvie met de deksel op de pan nog even slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra mosterd.
  6. Serveer de andijviestamppot met en flinke schep champignonjus en de burger.
TIP
Lekker met zongedroogde tomaatjes.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, zachtkokend
  • 0.5 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Heereco
  • 2 st Vega(n) burgerHerkomst: soto
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente+ 190%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVegetarischGezinLactosevrijVariatieVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie656 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker12 g
Vet24 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels17 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Mosterd
Tarwe
Peulvruchten

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan