Aubergine caponata met ricotta

Nog geen reviews
620 kcal
0 g groente
Aubergine caponata
arrow down

Vandaag duiken we de keuken in voor een heerlijke Mediterraanse caponata. Een caponata is een Siciliaanse aubergine stoofschotel bestaande uit een aubergine, tomaat en selderij in een zoetzure saus. Eigenlijk is dit een voorgerecht (antipasto), maar met de macaroni erbij is het een volwaardige maaltijd. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de aubergine, tomaat en bleekselderij en snijd in stukken. Pel en snipper de ui. Snijd de basilicum in reepjes.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten op een laag vuur. Voeg de aubergine en bleekselderij toe en bak enkele minuten mee.
  3. Bak de tomatenpuree kort mee en voeg de tomaten, (balsamico)azijn en het water toe. Pers de helft van de knoflook erbovenuit en breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt 10 minuten sudderen top een laag vuur totdat de groenten zacht en gaar zijn. Doe op het laatst de helt van de basilicum erbij.
  4. Breng intussen water met een snuf zout aan de kook en kook de macaroni in 8 minuten al dente. Giet het water af.
  5. Klop de ricotta los met olijfolie (extra vierge) en pers de overgbeleven knoflook erdoor. Serveer de macaroni met de aubergine caponata en een flinke schep ricotta. Garneer met de overgebleven basilicum.
TIP
Ook erg lekker met kappertjes. Heb je ricotta over? Dit is ook erg lekker als broodbeleg met tomaat en avocado.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 3 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Heerlijke oogst
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 2 st Knoflookteen
  • 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
  • 125 g RicottaHerkomst: castelli
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 el (balsamico)Azijn
  • 100 ml Water of pastakookvocht
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 53%
co2-reduction-score
CO2eq -40%
water-reduction-score
Water -46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch9 maandenVariatieGezinSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie620 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker14 g
Vet22 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit20 g
Vezels15 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Melk
Selderij
Tarwe
Lactose
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan