Aubergine-tonijnstoof en bloemkoolrijst ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
507 kcal
360 g groente
Aubergine-tonijnstoof en bloemkoolrijst
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Er is grote variatie in soorten aubergines, van wit en groen tot paars en bijna zwart. De aubergine heeft een neutrale, volle en sappige smaak. Bewaar de aubergine op een donkere plek (niet in je koelkast). In plaats van gewone rijst, hebben we vandaag 'rijst' van bloemkool. Zo krijg je lekker veel groente binnen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de aubergine en snijd in kleine stukken (2-3 cm). Bestrooi met zout en zet 10 minuten opzij zodat het vocht eruit kan trekken. Dep daarna droog met keukenpapier.
  2. Pel en snipper de ui. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan. Laat de tonijn goed uitlekken.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en roerbak tot de aubergine zacht wordt. Voeg eventueel extra olie toe.
  4. Doe de tomatenstukjes erbij en breng op smaak met komijnpoeder en paprikapoeder. Laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes stoven. Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten en tonijn toe en verwarm mee.
  5. Verhit olie in een bakpan en roerbak de bloemkoolrijst in 2-3 minuten beetgaar en lichtbruin. Serveer de aubergine-tonijn stoof met de bloemkoolrijst.
TIP
Ook lekker met rozijnen of ander gedroogd fruit.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 160 g Tonijn op waterHerkomst: Fish4ever
  • 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -13%
vegetablecounter
Groente+ 186%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -63%
water-reduction-score
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie507 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker19 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit31 g
Vezels13 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen