Aziatische witvis met linzensalade en pittige wortelcrème

4,1
Gemiddelde van 14 reviews
632 kcal
250 g groente
Aziatische witvis met linzensalade

Een compleet gerecht met heel veel smaken. De linzensalade maak je aan met gebakken ui, gember en rucola. Erbij zachte wortelcrème die perfect combineert met de witvis. Eroverheen ook nog lekker zeewier crispy's voor een licht hartige smaak en een knapperige bite.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de linzen onder de kraan en kook in ongeveer 15-20 minuten beetgaar. Was of schil de wortels en aardappels, snijd in kleine stukken en spoel onder de kraan. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook in 15-20 minuten helemaal gaar.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwarm olie in een bakpan en bak de uien op een middelhoog vuur rustig aan. Zet na 6-8 minuten het vuur hoog, bak de vis aan beide kanten en zet het vuur weer zacht. Voeg de gember, kerriepoeder en sojasaus toe en bak nog een paar minuten mee. Schep daarna de vis uit de pan en leg opzij.
  3. Was de rucola en snijd klein. Giet de linzen af, laat een beetje afkoelen en meng dan met de ui, gember en rucola. Maak een beetje smeuïg met een scheutje olijfolie.
  4. Snijd de rode peper fijn. Pureer de wortel en aardappel met wat kookvocht en de rode peper tot een crème en maak deze smeuïg met de boter.
  5. Schep de wortelcrème op de borden en verdeel hierover de linzensalade. Leg de witvis er bovenop en verkruimel het zeewier erover.
TIP
Haal de rode peper uit de crème en geef de wortelcrème aan de kleintjes, ze zullen genieten!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Groene linzenHerkomst: Greenage
  • 500 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Aardappels (kruimig)Herkomst: E van de Vijver
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 tl GemberHerkomst: Fairtrasa
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
  • 2 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 50 g RucolaHerkomst: Amicobio
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 2 g Zeewier crispHerkomst: Clearspring
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 el Sojasaus
  • 15 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -4%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq -64%
water-reduction-score
Water -20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenAfvallenVariatieSeizoenLactosevrijEiwitrijkGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie632 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker16 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit34 g
Vezels20 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten