Biefstuk tagliata met Parmezaan gebakken aardappels en sla
4,6
704 kcal
250 g groente
Dit vleesgerecht is een variatie op de Italiaanse klassieker ‘tagliata di manzo’ en heeft dus niks te maken met tagliatelle. Tagliare betekent letterlijk snijden. Een ‘tagliata’ bestaat uit dun gesneden plakjes rundvlees, geserveerd op een bedje van sla. Het vlees wordt kort gebakken, dus zorg dat het mooi rood/rosé van binnen is (snijd biefstuk altijd 'dwars op de draad’ in hele dunne plakjes, anders ervaar je het vlees als taai).
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Haal de biefstuk tenminste een half uur van tevoren uit de koelkast, dep droog en laat rustig op kamertemperatuur komen.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 10 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak op een middelhoog vuur de aardappels lichtbruin en krokant in 10 minuten.
- Was de courgette en snijd in de lengte in hele dunne plakken. Verhit een grillpan en gril de courgette tot deze vocht afgeeft en grilstrepen krijgt (of gebruik een gewone bakpan).
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een andere bakpan en bak/schroei de biefstuk samen met de ui op een hoog vuur 2-3 minuten per zijde (afhankelijk van de dikte). Het is lekker als het vlees nog rood/rosé is van binnen. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met zout en peper. Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten afgedekt rusten. Bak de ui nog 5-10 minuten op een laag vuur. Eventueel met een extra klontje boter.
- Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Verdeel de sla en gegrilde courgette over een ruime schaal. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg samen met de gebakken ui op de sla. Strooi de Parmezaan flakes erover en besprenkel met balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Serveer de gebakken aardappeltjes ernaast.
TIP
Je kunt de aardappels ook krokant roosteren in de oven op 200 ºC.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g BiefstukHerkomst: Future Food Group
- 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
- 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 0.5 st Romaanse slaHerkomst: G's
- 40 g Parmezaanse kaas flakesHerkomst: st Anna
- 2 el Bakolie en/of boter
- 2 el Balsamicoazijn
- 1 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 29%
CO2eq+ 226%
Water+ 58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie704 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker15 g
Vet30 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit42 g
Vezels8 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Rund
Melk
Vergelijkbare recepten
743 kcal
250 g groente
9 maanden, Variatie, Gezin, Seizoen, Lekker snel, Eiwitrijk
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij, Variatie, Vegan, Afvallen, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Glutenvrij, Gezin
741 kcal
360 g groente
9 maanden, Variatie, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij, Seizoen, Lekker snel, Eiwitrijk
714 kcal
290 g groente
Lekker snel, Seizoen, 9 maanden, Vegan, Gezin, Lactosevrij, Vegetarisch, Variatie
683 kcal
310 g groente
Vegan, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Lekker snel, Lactosevrij
804 kcal
340 g groente
Variatie, Gezin, Lactosevrij, Vegetarisch, Seizoen, Lekker snel, Eiwitrijk, 9 maanden
723 kcal
240 g groente
Variatie, Eiwitrijk, Lekker snel, Specials, Gezin