Bloemkool dahl met gele linzen en koriander ! Weinig koolhydraten

4,0
Gemiddelde van 40 reviews
536 kcal
290 g groente
Bloemkool dahl met gele linzen en koriander

KOOLHYDRAATBEWUST Een dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dahl genoemd wordt. Gele splitlinzen hebben een relatief zoete, nootachtige smaak en geven een prachtige gele kleur aan gerechten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Breng 3 keer de hoeveelheid water (of bouillon) aan de kook en kook de linzen in 15-20 minuten papperig. Giet eventueel het overtollige water af.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Snijd de rode peper heel klein. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
  3. Verhit olie in een bakpan of wok. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kleingesneden bloemkool en paprika toe en bak mee. Doe de currypasta en de kokosmelk met een beetje vocht erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Voeg de voorgekookte gele linzen toe aan de pan, proef en breng verder op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Snijd de koriander klein en strooi over de bloemkool dahl.
TIP
Je kunt ook een koriander-olie maken en deze als finishing touch over de dahl druppelen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Gele splitlinzenHerkomst: Ekoplaza
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 250 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 400 g BloemkoolroosjesHerkomst: Snijderij
  • 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -67%
water-reduction-score
Water+ 66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie536 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit15 g
Vezels13 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Keto Groente ratatouille met gebakken kip
589 kcal
430 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Aardpeer-groene kool ovenschotel
575 kcal
260 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Keto Amandelpizza met prei
727 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Boerenkool knolselderij stamppot met rookworst
618 kcal
450 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen