Bloemkool tabouleh met broccoli quinoa en hazelnoten

3,7
Gemiddelde van 10 reviews
682 kcal
300 g groente
Bloemkool tabouleh met broccoli

Tabouleh is een heerlijke salade uit de Libanese keuken. Officieel wordt deze gemaakt met bulgur, veel verse kruiden en olijfolie, maar onze variant is gemaakt met quinoa als basis. Net zo lekker. Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. De smaak is licht zoet, een beetje anijsachtig. Het wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen. Wel de rozijnen in lauw water.
  2. Was de broccoli, laat goed uitlekken en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein (brunoise). Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom de wortel en broccoli 5 minuten. Giet het water af.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de bloemkoolrijst 2 minuten op een hoog vuur. Rasp de citroenschil erboven en zet opzij.
  4. Was de kervel en snijd fijn. Hak de hazelnoten klein. Laat de rozijnen uitlekken.
  5. Schep de quinoa, bloemkool, broccoli, wortel, rozijnen en kervel in een kom en hussel goed door elkaar. Pers de citroen erboven uit en breng op smaak met (koolzaad- of noten-)olie, zout en peper. Maak af met de hazelnoten en de zadenmix.
TIP
Het is ook lekker de quinoa met een geplet knoflookteentje of in bouillon te bereiden.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 100 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 10 g KervelHerkomst: Herbio
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 15 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el (Koolzaad of noten)olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 72%
co2-reduction-score
CO2eq -82%
water-reduction-score
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijLekker snelSpecialsGlutenvrijGezinVeganVariatie9 maandenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie682 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker16 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit21 g
Vezels17 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Noten
Sulfiet
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen