Bloemkool teriyaki met rijst en pittige tofu wokblokjes

4,3
Gemiddelde van 37 reviews
754 kcal
250 g groente
Bloemkool teriyaki met rijst

Teriyaki kennen wij als een Aziatische saus. In Japan is dit een bereidingswijze. Teri staat namelijk voor glans en yaki voor bakken. In Japan wordt hierbij meestal gemarineerde vis of vlees gebruikt. Een kant-en-klare teriyaki saus is overal te koop. Maar het is natuurlijk veel leuker en gezonder om de saus zelf te maken!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de rijst in 25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Snijd de bloemkoolroosjes een beetje kleiner en kook of stoom in 8-10 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitstomen.
  3. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de koriander klein. Roer de sojasaus, siroop, de helft van de olie, gember, koriander en knoflook tot een teriyakisaus.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de rode peper heel fijn. Verhit de rest van de olie in een bakpan en bak de paprika, rode peper, bloemkoolroosjes en de tofu wokblokjes circa 5 minuten op een middelhoog vuur. Schenk de saus erbij en verwarm nog 2 minuten.
  5. Serveer de rijst met de teriyaki en garneer met wat koriander.
TIP
Het is ook lekker de tofu apart te bakken en over het gerecht te strooien.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 300 g BloemkoolroosjesHerkomst: Snijderij
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Verse gemberHerkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 180 g Tofu chili wokblokjesHerkomst: prolaterre
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Sojasaus
  • 2 tl Siroop (of honing)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 59%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water+ 72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganLactosevrijVariatieVegetarischGlutenvrijSeizoenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie754 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker15 g
Vet27 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit27 g
Vezels8 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Koriander
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Zoete aardappel-kokossoep
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Hete bliksem met wortelpeterselie
760 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegan,   Eiwitrijk
Romige spaghetti met walnoten
714 kcal
290 g groente
Lekker snel,   Seizoen,   9 maanden,   Vegan,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Variatie
Flammkuchen met maïs en courgette
683 kcal
310 g groente
Vegan,   Vegetarisch,   9 maanden,   Variatie,   Lekker snel,   Lactosevrij