Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel dragon en hazelnoten

4,0
Gemiddelde van 23 reviews
662 kcal
250 g groente
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel

Boterbonen, ook wel limabonen genoemd, zijn grote roomwitte bonen met een iets zoete smaak. De venkel gaan we karamelliseren. Dit is een oude techniek, waarbij je heel rustig iets laat bakken waardoor de suikers in de groente omhoog komen. Met als gevolg een licht, zoete smaak die perfect past bij de boterbonenpuree, citroen en hazelnoten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.
  2. Snijd de venkel in partjes. Hak de dragon. Verwarm de olie in een bakpan en bak de venkel op een hoog vuur in 3-4 minuten bruin. Voeg de (plantaardige) boter, de helft van de dragon en citroensap toe en laat de venkel rustig karamelliseren op een wat lager vuur.
  3. Spoel de boterbonen in een zeef onder de kraan. Halveer de tomaatjes. Doe de tomaatjes en de helft van de boterbonen bij de venkel en warm 5 minuten mee. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en peper.
  4. Giet de aardappels af (bewaar een beetje kookvocht) en voeg de andere helft van de boterbonen toe. Pureer met een beetje kookvocht en eventueel olijfolie tot een fijne puree.
  5. Lepel de boterbonenpuree op de borden en schep de groenten erop. Maak af met de overgebleven dragon en gehakte hazelnoten.
TIP
Je kunt ook alle boterbonen bakken in een pan en zonder puree serveren, maar als een salade!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (kruimig)
  • 1 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 0.5 st Verse dragonHerkomst: Herbio
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Eosta
  • 400 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
  • 200 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: De Koning
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 20 g (vegan) Boter
  • 1 tl Komijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 44%
co2-reduction-score
CO2eq -70%
water-reduction-score
Water+ 41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij9 maandenGlutenvrijSeizoenVegetarischVariatieVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie662 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker10 g
Vet37 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit20 g
Vezels24 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan