Lentebox: Dal baht (linzencurry) met spinazie basmatirijst & pittige appelchutney
Nog geen reviews
675 kcal
325 g groente
Een dal is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dal genoemd wordt. In een dal vind je vaak kurkuma. Dit specerij geeft kleur en smaak aan gerechten.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui en maak twee hoopjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verwarm olie in een klein pannetje en bak de appel en 1 hoopje ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een klein scheutje water en azijn toe en laat 10 minuten afgedekt pruttelen. Snijd de rode peper heel fijn en voeg op het laatste moment toe. Roer alles goed door elkaar.
- Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Schil en rasp de kurkuma (pas op want de kurkuma geeft erg af aan je handen).
- Verhit olie in een braadpan en fruit de overgebleven ui en kurkuma 2 minuten op een laag vuur. Voeg de wortel, linzen, tomaat en de tomatenblokjes toe en bak kort mee. Breng op smaak met garam masala, zout en peper en pers de knoflook erboven uit. Roer alles goed door elkaar en laat 15 minuten afgedekt op een laag vuur garen. Voeg eventueel een extra scheutje water toe als je de dal te stevig vindt.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe aan de dal en laat slinken (bewaar wat spinazie voor de garnering). Serveer de dal met de overgebleven spinazie. Heerlijk met de appelchutney ernaast.
TIP
Je kunt ook de pepers door de linzencurry heen mengen en kiezen voor een zoetere appelchutney. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st AppelHerkomst: biofruit
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 200 g LinzenHerkomst: Machandel
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
- 1 tl Kurkuma (verse)
- 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
- 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
- 150 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
- 2 el Olie
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price
Groente+ 158%
Vitaliteit
CO2eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Gezin, Variatie, Lekker snel, Lactosevrij, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie675 kcal
Koolhydraten96 g
Suiker26 g
Vet21 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit19 g
Vezels18 g
Allergenen informatie
Koriander
Mosterd
Peulvruchten
Vergelijkbare recepten
664 kcal
450 g groente
Seizoen, Vegan, Variatie, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden, Afvallen, Lactosevrij
590 kcal
250 g groente
9 maanden, Lactosevrij, Gezin, Lekker snel, Vegan, Variatie, Vegetarisch, Afvallen
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch, Lekker snel, Seizoen, Afvallen, Vegan, Lactosevrij
649 kcal
225 g groente
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Lactosevrij, Afvallen, Gezin, Vegan