Chinese kool met hummus dressing en falafel ! Weinig koolhydraten

4,0
Gemiddelde van 2 reviews
565 kcal
250 g groente
Chinese kool met hummus dressing en falafel

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijke lokale Chinese kool op het menu. Deze bladgroente heeft niet een typische koolsmaak, de smaak is enigszins zoetig en de beet blijft aangenaam knapperig. Chinese kool kan zowel in Oosterse als in Europese gerechten verwerkt worden. Wij bereiden 'm vandaag in de oven, maar deze topper doet het ook uitstekend op een grillplaat of op de BBQ.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Was de tomaat en snijd in kwarten. Was de Chinese kool en snijd in plakken of parten. Wrijf de kool in met olijfolie (masseer het eventueel met je handen in de kool) en spreid uit over de bakplaat. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Leg de ui en tomaat erbij en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Verhit intussen olie in een bakpan en bak de falafels aan alle kanten bruin.
  4. Klop de hummus los met een beetje water of olijfolie.
  5. Serveer de falafelburgertjes met de geroosterde groenten en schenk of druppel de hummusdressing over de Chinese kool.
TIP
Het is ook erg lekker om nog andere groenten (bijvoorbeeld wortel, pastinaak, aubergine of paprika) op de bakplaat te leggen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Chinese koolHerkomst: Peeters
  • 200 g FalafelHerkomst: La vie est belle
  • 100 g HummusHerkomst: Florentin
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -14%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 35%
co2-reduction-score
CO2eq -78%
water-reduction-score
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie565 kcal
Koolhydraten25 g
Suiker8 g
Vet42 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit14 g
Vezels12 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Koriander
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen