Runderchipolata met portabella en waterkers salsa aardappels en broccoli

2,8
Gemiddelde van 6 reviews
684 kcal
310 g groente
Runderchipolata met portabella en waterkers salsa

Vandaag maken we een salsa met waterkers. De smaak van waterkers is licht pittig en kruidig. Meestal wordt waterkers als salade gegeten, maar het is ook super lekker in de soep, rauw in de stamppot of als een salsa met vlees. En precies dat gaan we vandaag maken.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  2. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Kook of stoom de broccoli 6 minuten met de aardappels mee, of gebruik een aparte pan.
  3. Voor de waterkers salsa: pel de ui en snijd heel fijn. Pel de knoflook. Was de waterkers, snijd de dikke steeltjes ervan af (bewaar voor later) en snijd het blad grof. Meng de waterkers en de helft van de ui met azijn of citroensap en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erboven uit en pureer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Veeg de portabella schoon en snijd in plakken. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de runderchipolata en portabella met de rest van de ui en de kleingesneden waterkers steeltjes bruin en gaar. Breng eventueel op smaak met peper.
  5. Verdeel de aardappels, broccoli, portabella en runderchipolata over de borden en lepel de jus en de waterkers salsa erover.
TIP
De salsa is vrij compact. Je kunt deze ook verdunnen met wat water. De aardappels zijn krokant gebakken ook heel lekker.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimig
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 g WaterkersHerkomst: Klispoel
  • 2 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 200 g RunderchipolataHerkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 2 el Azijn of citroensap
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 5%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq -44%
water-reduction-score
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieEiwitrijkSeizoenGezin9 maandenLactosevrijSpecialsGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie684 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker7 g
Vet37 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit34 g
Vezels14 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin