Citroenrisotto met gepofte tomaatjes en vegan baconreepjes

3,9
Gemiddelde van 13 reviews
632 kcal
320 g groente
Citroenrisotto met gepofte tomaatjes
arrow down

De geur van verse basilicum herken je uit duizenden. Dit kruid heeft een herkenbare, krachtige smaak die onmisbaar is in de Italiaanse keuken. Het is een van de weinige kruiden die bij het koken aan smaak wint, waardoor het vooraf aan gerechten kan worden toegevoegd. Basilicum is heerlijk in combinatie met pizza of pasta. Maar zeker ook met de risotto van vandaag. Tip: Heb je basilicum over, rol deze dan in vochtig keukenpapier en bewaar in de groentela van de koelkast.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal. Leg de cherry trostomaatjes op de bakplaat en pof ze in 15 minuten zacht en rimpelig.
  2. Bereid de bouillon. Pel en snipper de knoflook. Was de risotto in een zeef onder de kraan en laat uitlekken.
  3. Verwarm olie in een kook- of braadpan en fruit de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee. Schenk een deel van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat al het water is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt 25-30 minuten. Het is lekker als de risotto smeuïg is.
  4. Was intussen de broccoli en snijd klein (als rijst). Kook de kleingesneden broccoli de laatste 5 minuten met de risotto mee. Snijd de basilicum klein en verwarm de helft met de risotto mee. De rest bewaar je voor garnering. Was de citroen, rasp de schil boven de risotto en pers het sap eruit. Snijd eventueel een plakje voor garnering.
  5. Snijd de vegan bacon in reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak in 1-2 minuten krokant. Serveer de citroenrisotto met de knapperige vegan bacon en de gepofte tomaatjes. Garneer met de overgebleven basilicum en besprenkel met olijfolie extra vierge.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de tomaatjes dan zacht en rimpelig in een bakpan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Cherry trostomatenHerkomst: Ecoveg
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Eosta
  • 60 g Vegan baconHerkomst: Wheaty
Zelf toevoegen
  • 250 g Cherrytomaatjes
  • 500 ml Groentebouillon
  • 3 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -77%
water-reduction-score
Water -72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie632 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker6 g
Vet27 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit25 g
Vezels12 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Paprika
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan