Crispy kip katsu met udon noodles palmkool en puntpaprika

Nog geen reviews
683 kcal
250 g groente
Crispy kip katsu met udon noodles

Chicken Katsu, ook wel panko-kip of tori katsu genoemd, is een Japans gerecht van gebakken kip gemaakt met panko-broodkruimels. Je kunt er eindeloos mee variëren, vandaag maken wij hem met paneermeel.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in circa 12 minuten gaar. Spoel de noodles daarna in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de kipdijbeenfilet in reepjes. Klop het ei los in een kommetje. Doe de paneermeel op een bord en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Haal de kipdijbeenfilet door het ei heen en dip ze vervolgens in de paneermeel. Leg opzij (in de koelkast).
  3. Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Schil de gember en snijd de gember fijn. Verhit olie in een brede pan en fruit de ui, gember en rode peper 2 minuten. Bereid de bouillon.
  4. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de harde nerven uit de palmkool, spoel onder de kraan en snijd in reepjes. Voeg de paprika en palmkool toe en roerbak nog eens 3-5 minuten. Schenk de bouillon in de pan en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Doe tenslotte de voorgekookte noodles erbij en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel verder op smaak met sojasaus of tamari, zout en peper.
  5. Verhit intussen olie in een bakpan en bak de kipdijfilet op een middelhoog vuur goudbruin. Leg de kip katsu op de noodles.
TIP
Heb je nog groenterestjes in de koelkast? Die kun je ook makkelijk toevoegen aan dit gerecht!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 1 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 50 g Paneermeel volkorenHerkomst: Joannusmolen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 tl GemberHerkomst: Fairtrasa
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 250 g PalmkoolHerkomst: verybio
Zelf toevoegen
  • 300 ml Bouillon
  • 1 el Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 el Sojasaus of tamari
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 6%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -16%
water-reduction-score
Water -21%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk9 maandenSpecialsGezinVariatieLactosevrijSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie683 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker7 g
Vet16 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit48 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Paprika
Gluten
Tarwe
Kip
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin