Crunchy chili-spruitjes met gebakken ham en pommes aligot

4,2
Gemiddelde van 33 reviews
731 kcal
280 g groente
Crunchy chili-spruitjes met gebakken ham

Dit recept gaat ervoor zorgen dat je nooit meer hoort: spruitjes zijn vies! Knapperige spruitjes uit de oven met de lekkerste aardappelpuree die je ooit in je leven gaat eten. Pommes aligot is een traditonele Zuid-Franse puree, die gemaakt wordt met boter en kaas. Mega-romig! Heb je kinderen? Houd dan de chili-vlokken apart en eventueel de paprika, zodat ze deze alvast rauw uit het handje kunnen smikkelen.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Spoel de aardappels onder de kraan en kook ze in een pan met gezouten water in 20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de spruitjes doormidden en verwijder eventueel slechte blaadjes. Besprenkel met olijfolie en chilivlokken, hussel goed door elkaar en verdeel op de bakplaat. Bak de spruitjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht gekleurd zijn.
  3. Giet de aardappels af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappels met de melk, boter en kaas tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel extra kookvocht toe. Dek af en houd warm.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de ham klein. Verwarm olie in een bakpan en bak eerst de ham 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak nogmaals 3-4 minuten. Haal de spruitjes uit de oven en roerbak met de groente mee.
  5. Schep de aardappelpuree op de borden en serveer samen met de chrunchy chili-spruitjes, paprika en ham.
TIP
Heb je aardappelpuree over? Eet het de volgende dag op een getoast broodje. Verrassend lekker.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
  • 300 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 1 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 50 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 80 g SchouderhamHerkomst: St. Hendrick
Zelf toevoegen
  • 100 ml Melk of kookvocht
  • 20 g Boter
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 6%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 14%
co2-reduction-score
CO2eq -19%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkGlutenvrijVariatieGezin9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie731 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker12 g
Vet35 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit26 g
Vezels15 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Varken
Melk
Lactose
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten