Flammkuchen met mozzarella en een topping van pittige rucola
4,1
710 kcal
360 g groente
Een flammkuchen zijn tegenwoordig overal te bestellen en niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Een klassieke flammkuchen wordt belegd met room, ui en spek, maar er zijn natuurlijk veel variaties mogelijk. Vandaag beleggen we de dunne bodems met tomaat, paprika, prei, mozzarella en rucola.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de flammkuchenbodems 3-4 minuten onder in de hete oven. Haal uit de oven en leg even opzij.
- Verhit olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op een middelhoog vuur. Was de tomaat, snijd heel klein en bak met de tomatenpuree mee. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en laat de saus zachtjes pruttelen.
- Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in dunne ringetjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle stroken. Laat de mozzarella goed uitlekken en scheur of snijd klein.
- Smeer de tomatensaus losjes over de voorgebakken flammkuchenbodems en beleg met prei, paprika en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper en druppel wat olijfolie erover.
- Bak de flammkuchen in 10-15 minuten krokant en gaar bovenin de hete oven. Strooi de rucola voor het serveren over de flammkuchen.
TIP
Je kunt de prei ook eerst even bakken voordat de flammkuchen de oven in gaat. Past niet alles op de flammkuchen? Bak of grill de overgebleven groenten en meng met de rucola. Zo heb je een heerlijke salade voor ernaast. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st FlammkuchendeegHerkomst: Flammkuchen.nl
- 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
- 150 g TrostomatenHerkomst: Solid
- 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 1 st PaprikaHerkomst: Frank de koning
- 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
- 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
- 1 el Olie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente+ 186%
Vitaliteit+ 49%
CO2eq -61%
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Gezin, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie710 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker13 g
Vet28 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit26 g
Vezels14 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Paprika
Gluten
Vergelijkbare recepten
664 kcal
450 g groente
Seizoen, Vegan, Variatie, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden, Afvallen, Lactosevrij
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij, Seizoen, Gezin, Lekker snel, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Eiwitrijk
590 kcal
250 g groente
9 maanden, Lactosevrij, Gezin, Lekker snel, Vegan, Variatie, Vegetarisch, Afvallen
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk, 9 maanden, Gezin, Glutenvrij, Lactosevrij, Variatie, Seizoen