Flammkuchen met mozzarella en een topping van pittige rucola

4,2
Gemiddelde van 46 reviews
710 kcal
360 g groente
Flammkuchen met mozzarella
arrow down

Een flammkuchen zijn tegenwoordig overal te bestellen en niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Een klassieke flammkuchen wordt belegd met room, ui en spek, maar er zijn natuurlijk veel variaties mogelijk. Vandaag beleggen we de dunne bodems met tomaat, paprika, prei, mozzarella en rucola.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de flammkuchenbodems 3-4 minuten onder in de hete oven. Haal uit de oven en leg even opzij.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op een middelhoog vuur. Was de tomaat, snijd heel klein en bak met de tomatenpuree mee. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en laat de saus zachtjes pruttelen.
  3. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in dunne ringetjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle stroken. Laat de mozzarella goed uitlekken en scheur of snijd klein.
  4. Smeer de tomatensaus losjes over de voorgebakken flammkuchenbodems en beleg met prei, paprika en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper en druppel wat olijfolie erover.
  5. Bak de flammkuchen in 10-15 minuten krokant en gaar bovenin de hete oven. Strooi de rucola voor het serveren over de flammkuchen.
TIP
Je kunt de prei ook eerst even bakken voordat de flammkuchen de oven in gaat. Past niet alles op de flammkuchen? Bak of grill de overgebleven groenten en meng met de rucola. Zo heb je een heerlijke salade voor ernaast.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st FlammkuchendeegHerkomst: Flammkuchen.nl
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 1 st PaprikaHerkomst: Frank de koning
  • 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
  • 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente+ 186%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -45%
water-reduction-score
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinVariatieVegetarischLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie710 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker13 g
Vet28 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit26 g
Vezels14 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Paprika
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Andijvie-aardpeer stamppot
701 kcal
400 g groente
9 maanden,   Vegetarisch,   Variatie,   Seizoen,   Lactosevrij,   Gezin,   Vegan
Special +€ 1,35 p.p.
Braadworst met zoetzure pruimensaus
774 kcal
220 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen,   Specials,   Glutenvrij,   Gezin
Special +€ 2,80 p.p.
Flammkuchen met Légumaise en ham
779 kcal
250 g groente
9 maanden,   Variatie,   Seizoen,   Gezin,   Specials,   Lekker snel
Flammkuchen met maïs en courgette
682 kcal
290 g groente
Vegan,   Vegetarisch,   9 maanden,   Variatie,   Lekker snel,   Lactosevrij,   Seizoen
Frisse curry met sperziebonen
741 kcal
250 g groente
Variatie,   Vegetarisch,   Gezin,   Vegan,   Afvallen,   Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen
Frisse bulgursalade met burrata
682 kcal
350 g groente
Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden,   Variatie