Flammkuchen met mozzarella en een topping van pittige rucola

4,1
Gemiddelde van 67 reviews
710 kcal
360 g groente
Flammkuchen met mozzarella

Een flammkuchen zijn tegenwoordig overal te bestellen en niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Een klassieke flammkuchen wordt belegd met room, ui en spek, maar er zijn natuurlijk veel variaties mogelijk. Vandaag beleggen we de dunne bodems met tomaat, paprika, prei, mozzarella en rucola.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de flammkuchenbodems 3-4 minuten onder in de hete oven. Haal uit de oven en leg even opzij.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op een middelhoog vuur. Was de tomaat, snijd heel klein en bak met de tomatenpuree mee. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en laat de saus zachtjes pruttelen.
  3. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in dunne ringetjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle stroken. Laat de mozzarella goed uitlekken en scheur of snijd klein.
  4. Smeer de tomatensaus losjes over de voorgebakken flammkuchenbodems en beleg met prei, paprika en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper en druppel wat olijfolie erover.
  5. Bak de flammkuchen in 10-15 minuten krokant en gaar bovenin de hete oven. Strooi de rucola voor het serveren over de flammkuchen.
TIP
Je kunt de prei ook eerst even bakken voordat de flammkuchen de oven in gaat. Past niet alles op de flammkuchen? Bak of grill de overgebleven groenten en meng met de rucola. Zo heb je een heerlijke salade voor ernaast.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st FlammkuchendeegHerkomst: Flammkuchen.nl
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 150 g TrostomatenHerkomst: Solid
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st PaprikaHerkomst: Frank de koning
  • 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
  • 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente+ 186%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -61%
water-reduction-score
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinVariatieSeizoenVegetarischLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie710 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker13 g
Vet28 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit26 g
Vezels14 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Paprika
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen