Flammkuchen met Légumaise en ham dille en tomatensalade
4,6
779 kcal
250 g groente
Onze Belgische chef Frank Fol heeft een hele serie Légumaises ontwikkeld: lekkere en gezonde groentesauzen zonder conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De sauzen zijn klaar voor gebruik en multifunctioneel voor koude en warme toepassingen. Ideaal voor mensen die een supersnelle (gezonde) maaltijd willen bereiden, voor snackende kinderen en drukke ouders.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven.
- Pel de ui en snijd in ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de ham kleiner. Beleg de flammkuchen losjes met de Légumaise, champignons, ui en ham en strooi de helft van de kaas erover. Bak de flammkuchen in 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Was de tomaat en snijd in dunne plakjes. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie extra vierge.
- Bestrooi de flammkuchen voor het serveren met de overgebleven kaas, verse dille, zout en peper. Serveer de tomatensalade bij de flammkuchen.
TIP
Je kunt ook een paar plakjes tomaat op de flammkuchen leggen en meebakken in de oven.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st FlammkuchendeegHerkomst: Flammkuchen.nl
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 50 g AchterhamHerkomst: St. Hendricks
- 150 g LégumaiseHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 200 g TrostomatenHerkomst: Solid
- 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -9%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -30%
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Seizoen, Gezin, Specials, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie779 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker8 g
Vet37 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit26 g
Vezels10 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Paprika
Gluten
Melk
Selderij
Varken