Flammkuchen pizza met pittige tomatensaus rucola en frisse koolrabi
3,9
680 kcal
300 g groente
Koolrabi is geen wortel of knol, maar een verdikking van de stengel. Rauw heeft koolrabi een pittige koolsmaak, gekookt is de smaak veel zachter. Koolrabi is meestal lichtgroen, maar kan ook paars zijn.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
- Breng een steelpan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten zacht. Niet langer, dan wordt het een puree. Giet het water af en laat goed uitlekken en uitdampen in een zeef.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Schil de koolrabi, snijd in kleine blokjes (brunoise) en kook of blancheer de koolrabi 3-5 minuten. Giet het water af, laat goed uitlekken en breng op smaak met zout en peper.
- Pel de sjalot en snijd in halve ringen. Was de rode peper en snijd heel klein (hou je niet van pit, verwijder dan eerst de zaadlijsten). Was de tomaat, snijd in plakjes of kleine stukken en laat uitlekken in een zeef. Verhit olie in een bakpan en bak de tomatenpuree met de helft van de sjalot en de rode peper enkele minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kleingesneden tomaat toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het tomatenmengsel losjes over de flammkuchenbodems en beleg met de koolrabi, rode linzen en overgebleven sjalot. Bak nog 10 minuten in de hete oven. Was de rucola en strooi vlak voor het serveren over de flammkuchen.
TIP
Heb je rucola over? Maak er een pesto van met een scheutje olijfolie, ook heerlijk voor de volgende dag over de boterham met kaas of salade. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st FlammkuchenHerkomst: Flammkuchen.nl
- 35 g Rode linzenHerkomst: Greenage
- 1 st KoolrabiHerkomst: de Waog
- 3 st SjalotHerkomst: TVA Organics
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
- 200 g TrostomatenHerkomst: Solid
- 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
- 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -12%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -84%
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij, Vegan, 9 maanden, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie680 kcal
Koolhydraten96 g
Suiker7 g
Vet18 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit23 g
Vezels19 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Tarwe
Gluten
Vergelijkbare recepten
664 kcal
450 g groente
Seizoen, Vegan, Variatie, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden, Afvallen, Lactosevrij
734 kcal
320 g groente
Gezin, Lekker snel, Variatie, Eiwitrijk, Seizoen
590 kcal
250 g groente
9 maanden, Lactosevrij, Gezin, Lekker snel, Vegan, Variatie, Vegetarisch, Afvallen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij, Seizoen, Gezin, Lekker snel, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Eiwitrijk
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk, 9 maanden, Gezin, Glutenvrij, Lactosevrij, Variatie, Seizoen