Pannenkoeken met wortel en een warme salade van linzen en spinazie

4,1
Gemiddelde van 32 reviews
760 kcal
250 g groente
Pannenkoeken met wortel

Vandaag eten we hartige pannenkoeken op basis van een heerlijke pannenkoekenmix. Eigenlijk mengen we een guilty pleasure met lekker veel vezels en groenten. Je maakt een lekker pannenkoekenbeslag volgens oud-Hollands recept. De combinatie met wortel, linzen en spinazie zorgt voor een heerlijke maaltijd voor jong en oud.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en rasp klein in een keukenmachine of met een rasp. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
  2. Klop een beslag van de pannenkoekmix, ei, melk, zout en peper. Schep de wortelrasp en 2/3 van de kleingesneden spinazie door het beslag.
  3. Verhit de olie samen met de boter in een bakpan en bak de pannenkoeken lichtbruin en gaar (of gebruik twee pannen, dan gaat het bakken 2 keer zo snel). Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant droog is. Bak per persoon tenminste twee pannenkoeken, leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
  4. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een andere bakpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg vlak voor het serveren de uitgelekte linzen en de overgebleven spinazie toe en roerbak een halve minuut op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Beleg de pannenkoeken met de warme linzen en spinazie. Hak de walnoten grof en verdeel over het gerecht.
TIP
Het is ook lekker de walnoten te roosteren in een droge bakpan en op het laatst te mengen met een beetje honing.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 200 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 150 g Pannenkoekmix Herkomst: Joannusmolen
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 300 ml MelkHerkomst: Weerribben
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 25 g WalnotenHerkomst: YON
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -51%
water-reduction-score
Water+ 81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenEiwitrijkGezinSeizoenVariatieVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie760 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker17 g
Vet33 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels13 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Gluten
Ei
Lactose
Noten
Peulvruchten
Melk
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen