Gegrilde aubergine en venkel met feta-bonendip ! Weinig koolhydraten

4,2
Gemiddelde van 5 reviews
554 kcal
300 g groente
Gegrilde aubergine en venkel met feta-bonendip

KOOLHYDRAATBEWUST Een bijzonder zomers en Midden Oosters gerecht. Je zet het snel in elkaar en de verse kruiden toppen het gerecht af. Een smaakvol gerechtje om nooit te vergeten. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de aubergine en venkel en snijd in plakken. Grill de aubergine en venkel in een grillpan aan beide zijden. Heb je geen grillpan, dan is krokant bakken in een bakpan ook goed. Leg de aubergine en venkel in een kom en verdeel olijfolie, Piri Piri kruiden, komijn en zout over de groente. Rasp de citroenschil erover.
  2. Gebruik dezelfde pan en verwarm boter samen met een scheutje olie. Bak de uien 8-10 minuten op een middelhoog vuur. Hak de citroen verveine. Meng de laatste minuut de aubergine en venkel door de uien met de verse kruiden. Bewaar eventueel een paar blaadjes ter garnering.
  3. Spoel de witte bonen af en laat uitlekken. Schep de witte bonen samen met de feta in een keukenmachine of beker van een staafmixer. Voeg een kneep citroensap toe, kruid met peper en zout en pureer tot een gladde dip (voeg eventueel extra water toe).
  4. Schep de feta-bonendip op de borden en leg de groente erop.
TIP
Je kunt ook een dressing maken van de citroen verveine, citroensap en een beetje olijfolie om overheen te druppelen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 1 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 2 tl Piri Piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Eosta
  • 0.5 st Verse citroenverveineHerkomst: Herbio
  • 300 g Witte bonenHerkomst: La Bio Idea
  • 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 30 g Boter
  • 2 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -1%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -58%
water-reduction-score
Water+ 26%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie554 kcal
Koolhydraten27 g
Suiker12 g
Vet38 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit19 g
Vezels16 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Melk
Paprika
Peulvruchten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen