Gegrilde kip met geroosterde broccoli couscous en granaatappel-gemberdressing

3,9
Gemiddelde van 46 reviews
589 kcal
230 g groente
Gegrilde kip met geroosterde broccoli

Deze makkelijke couscous zet je in een handomdraai op tafel, maar het gerecht vol met smaak zal je verrassen. De dressing geeft je maaltijd een lekkere kick, de granaatappelpitjes een lekkere crunch. Je kunt een beetje spelen met de hoeveelheid gember in de dressing als je kleine eters aan tafel hebt, maar deze dressing is de ultieme manier om hen aan de heerlijke smaak van gember te laten wennen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in kleine stukken. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ongeveer 15 minuten in de hete oven.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
  3. Verwarm intussen olie een grillpan en bak de kipdijbeenfilet in ongeveer 8 minuten gaar en krokant. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  4. Halveer de granaatappel, houd hem ondersteboven boven een kom en geef een aantal tikken op de schil met een pollepel. De pitjes laten dan gemakkelijk los. Rasp de gember en meng dit met het opgevangen granaatappel vocht, azijn, olijfolie extra vierge en eventueel honing.
  5. Schep de broccoli, spinazie en granaatappel pitjes door de couscous. Schenk tenslotte de dressing erover en serveer de gegrilde kip ernaast.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Het is ook heel lekker om de broccoli te stomen of te blancheren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 0.5 st GranaatappelHerkomst: Solid
  • 1 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 50 g Spinazie, babyHerkomst: Udea Snijderij
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder (gerookt)
  • 2 el Azijn
  • 2 tl Honing (eventueel)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -59%
water-reduction-score
Water -2%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGezinEiwitrijkVariatieSpecialsAfvallenSeizoen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie589 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker5 g
Vet20 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit40 g
Vezels14 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Kip
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen