Gekaramelliseerde venkel met boterbonen ! Weinig koolhydraten

4,4
Gemiddelde van 14 reviews
617 kcal
420 g groente
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag staat er een heerlijk gerecht met venkel en boterbonen op tafel. Venkel heeft een anijsachtige smaak en kan zowel rauw als warm gegeten worden. Italianen zijn er dol op en eten per persoon maar liefst 7 kilo venkel per jaar. Wij blijven daar ver achter. De venkel wordt geserveerd op een bedje van boterbonenpuree.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de venkel en snijd in dunne partjes. Snijd het venkelgroen fijn.
  2. Verwarm olie in een bakpan en bak de venkel op een hoog vuur in 3-4 minuten bruin. Voeg de boter, de helft van de tijm en citroensap toe en laat de venkel rustig karamelliseren op een wat lager vuur.
  3. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Verhit olie in een kleine pan en fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de uitgelekte boterbonen toe (eventueel met een beetje vocht om de puree te verdunnen) en verhit 5 minuten op een hoog vuur. Voeg citroenrasp en citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Pureer 2/3 van de bonen met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventueel wat olijfolie extra vierge of water toe voor een smeuïge puree. Voeg het venkelgroen toe aan de overgebleven bonen.
  4. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in plakjes.
  5. Lepel de boterbonenpuree op de borden en schep de overgebleven bonen, venkel en avocado erop. Maak af met tijm en zadenmix.
TIP
Je kan de avocado ook samen met de boterbonen pureren. De dressing heb je ontvangen in het kader van de verspillingsvrije week en hoort niet bij dit recept, maar kun je lekker zelf gebruiken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 0.5 st Verse tijmHerkomst: Herbio
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 400 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
  • 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie (of boter)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente+ 233%
vita-score
Vitaliteit+ 69%
co2-reduction-score
CO2eq -76%
water-reduction-score
Water -11%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie617 kcal
Koolhydraten37 g
Suiker11 g
Vet38 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit20 g
Vezels25 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Pinda's
Noten
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten