Geroosterde spruitjes en aardappels met gebakken portabella

4,2
Gemiddelde van 32 reviews
708 kcal
400 g groente
Geroosterde spruitjes en aardappels

Gelukkig zijn er veel manieren om spruitjes te bereiden, zo is er voor iedereen wat wils. In het gerecht van vandaag gaan we ze roosteren in de oven. Heerlijk in combinatie met de aardappels, portabella en hazelnoten. Het schoonmaken en snijden van de ingrediënten kost het meeste tijd. Zodra alles in de oven ligt heb jij tijd om andere dingen te doen.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Was of schil de krieltjes en snijd in partjes. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd grotere exemplaren wat kleiner. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en druppel olie erover. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met paprikapoeder, verse tijm, zout en peper. Hussel alles goed door elkaar en spreid uit over de bakplaat. Rooster 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  4. Hak intussen de hazelnoten grof en rooster in een droge bakpan. Veeg de portabella schoon en snijd in dikke plakken. Verhit olie (of verwarm boter) in dezelfde pan en bak de portabella 4-5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de geroosterde aardappels en spruitjes met de gebakken portabella en strooi de hazelnoten erover.
TIP
Je kunt de portabella ook marineren in een beetje sojasaus en dan op de bakplaat bij de groenten leggen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g KrieltjesHerkomst: Potato next
  • 500 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse tijmHerkomst: Herbio
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 2 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -71%
water-reduction-score
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij9 maandenVariatieLactosevrijVegetarischVeganSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie708 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker10 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels20 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden