Gevulde courgette met parelcouscous groentesaus en brocco cress

Nog geen reviews
717 kcal
430 g groente
Gevulde courgette met parelcouscous

Vandaag vullen we courgette met parelcouscous, een heerlijke groentesaus en brocco cress. Het heet couscous maar het lijkt meer op kleine bolletjes-pasta. In Jordanië, Libanon, Palestina en Israël staat het vaak op het menu. Parelcouscous heeft een zachte en volle smaak. Brocco cress is de mini variant van broccoli. Brocco cress heeft een milde broccoli smaak. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook en snijd in stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Was de tomaten en snijd in partjes. Leg alles in een ovenschaal, besprenkel royaal met olie en kruid met zout en peper. Bak circa 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Was de courgette en snijd in de lengte door midden. Schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en leg de courgette helften in de oven bij de groenten in de oven. Het courgette vruchtvlees snijd je klein en bak je op een hoog vuur in een bakpan.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de parelcouscous circa 12 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen. Schep het courgette vruchtvlees, kleingesneden bieslook en het losgeklopte ei erdoor.
  4. Vul de courgette helften met het parelcouscous mengsel, druppel olie erover en bak nog circa 15-20 minuten in de hete oven. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
  5. Mix de gegrilde groenten uit de oven met cayennepeper en azijn in een keukenmachine of blender. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is. Serveer de gevulde courgette met de groentesaus en werk af met brocco cress.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de ui, paprika en tomaat ook op een hoog vuur bakken in een pan en daarna pureren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Organic Brothers
  • 2 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 170 g ParelcouscousHerkomst: Greenage
  • 0.5 st Verse bieslookHerkomst: Herbio
  • 1 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 0.5 bakje Brocco cressHerkomst: Discover Fresh
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 1 el Azijn
  • snufje Zout en cayennepeper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -212%
vegetablecounter
Groente+ 241%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq+ 546%
water-reduction-score
Water+ 878%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoen9 maandenGezinLactosevrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie717 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker28 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Gluten
Paprika
Tarwe
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan