Gevulde Portabella met spinazie en couscous

Nog geen reviews
564 kcal
250 g groente
Gevulde Portabella
arrow down

De portabella is overgekomen vanuit Amerika, maar de naam doet Italiaans aan. Door speciale teeltwijze is deze paddenstoel uitgegroeid tot een reuze kastanjechampignon. In Amerika is deze paddenstoel erg populair voor op de barbecue, wij eten hem vaker gevuld. Ook zeer geschikt als je een dagje vegetarisch wilt eten! Onze biologische portabella's worden geleverd door 't Paddestoelenrijk in Rossum.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Doe de volkoren couscous in een kom en giet de kokendhete bouillon erover, totdat de couscous net onder water staat en zet afgedekt opzij. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Hak de walnoten grof en schep door de couscous.
  2. Veeg de portabella's schoon en snijd het steeltje voorzichtig eruit. Snijd het steeltje klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en snijd klein. Snijd de peterselie klein.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de portabella stelen, ui, knoflook, paprika en spinazie 5 minuten. Haal de pan van het vuur en meng met de soja yoghurt. Breng op smaak met de kleingesneden peterselie, chilivlokken, zout en peper. en zet afgedekt opzij.
  4. Verhit intussen een grillpan of bakpan en grill of bak de portabella's 5 minuten. Schep het groentemengsel in of op de portabella's.
  5. Serveer de gevulde portabella's met de couscous. Heb je nog groente over? Serveer dit ernaast.
TIP
Heb je geen zin om de portabella’s te vullen? Snijd ze dan in plakes en bak met de overige groenten. Je kunt de spinazie ook apart serveren als een salade.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 3 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 5 g PeterselieHerkomst: Herbio
  • 100 g SpinazieHerkomst: beleaf
  • 1 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 125 ml Soja yoghurtHerkomst: Provamel
Zelf toevoegen
  • 400 ml Bouillon
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenGezinLactosevrijVariatieVegan9 maandenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie564 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker8 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels11 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Gluten
Sojabonen
Tarwe
Paprika
Noten

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen