Crispy pittige andijvie basmatirijst, champignons en pinda's

3,4
Gemiddelde van 35 reviews
606 kcal
400 g groente
Crispy pittige andijvie

Andijvie werd al door de Romeinen gegeten en is familie van de witlof. In Nederland eten wij hem vooral in de stamppot, terwijl andijvie een echte zomergroente is. En dus ook heerlijk in vele andere gerechten, zoals deze snelle en crispy roerbak.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Was de andijvie grondig, laat goed uitlekken en snijd klein. Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember en snijd de rode peper en knoflook heel fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  3. Verhit olie in een ruime wok of bakpan. Bak de ui, champignons, knoflook, gember, citroen-kerriepoeder en rode peper 2 minuten. Voeg steeds een handje andijvie toe, totdat alles geslonken is. Breng op smaak met sojasaus (of tamari).
  4. Breng intussen water aan de kook. Spoel de taugé in een zeef onder de kraan en blancheer de taugé door kokend water erover te gieten. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Voeg de taugé toe aan de pan en wok nog kort mee.
  5. Hak de pinda's grof. Serveer de gewokte andijvie met de volkoren basmatirijst. Garneer met de gehakte pinda's.
TIP
Andijvie over? Maak er de volgende dag een salade van, want je kunt het prima ook zo rauw eten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 1 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
  • 25 g Pinda'sHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Bakolie
  • 2 el Sojasaus (of tamari)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 72%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water+ 97%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVeganAfvallenVegetarischSeizoenLekker snelGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie606 kcal
Koolhydraten58 g
Suiker7 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit17 g
Vezels11 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Mosterd
Sojabonen
Pinda's
Koriander
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kruidige viskoekjes
705 kcal
230 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Seizoen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden