Glutenvrije pasta met tapenade, ham en gekleurde snijbiet

Nog geen reviews
719 kcal
300 g groente
Glutenvrije pasta met tapenade, ham
arrow down

Deze maaltijd is niet alleen lekker, je wordt ook nog eens heel vrolijk van de mooie kleuren. We gebruiken regenboogsnijbiet met bontgekleurde stelen (ook wel ‘ribben’ genoemd). Snijbiet is er in veel kleuren: rood, paars, oranje, geel en wit. Je kunt de bladeren en stelen het beste als verschillende groenten behandelen en apart bereiden. Doe de bladeren pas op het allerlaatste moment door het gerecht, want ze slinken – net als spinazie – heel snel. Onze biologische snijbiet wordt geleverd door 'De Lepelaar.' 'Inspired by Ralph Moorman'

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in partjes. Was de gekleurde snijbiet, laat goed uitlekken in een vergiet en haal het blad van de stelen. Snijd de gekleurde stelen in stukken en snijd het blad in reepjes. Houd het blad en de steeltjes gescheiden en dep het blad droog. Was de tomaat en snijd klein.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije fusilli. Kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang een beetje kookvocht op) en laat even uitdampen.
  3. Verhit olie in een ruime hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de snijbietstelen enkele minuten mee op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat en het snijbietblad toe. Doe de tapenade en een klein beetje kookvocht erbij voor een smeuïge saus. Schep de pasta erdoor, proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de ham in dunne reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ham krokant.
  5. Verdeel de pasta met saus over de borden en strooi de krokante ham erover.
TIP
Ook erg lekker met geroosterde pijnboompitjes.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g Gekleurde snijbietHerkomst: De Waog
  • 3 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 170 g Glutenvrije fusilliHerkomst: IDorganics
  • 100 g Tapenade tricoloreHerkomst: Leqrs
  • 90 g SchouderhamHerkomst: St. Hendrick
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 16%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq -6%
water-reduction-score
Water+ 9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie719 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker14 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit22 g
Vezels10 g
Zout3.3 g
Allergenen informatie
Varken
Mais
Paprika
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden