Groene curry van radijs en paneerblokjes ! Weinig koolhydraten

4,6
Gemiddelde van 44 reviews
566 kcal
250 g groente
Groene curry van radijs en paneerblokjes

KOOLHYDRAATBEWUST Paneer is een kaas die veel wordt gebruikt in de Zuid-Aziatische keuken, en we kennen 'm voornamelijk uit Indiase gerechten. De naam paneer komt van het Perzische woord ‘panir’, wat kaas betekent. Onze paneer van het Nederlandse bedrijf Kleinlangevelsloo uit Raalte wordt bereid uit volle ecologische gepasteuriseerde melk.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Maak de radijsjes schoon, halveer de grote varianten of snijd in vieren. Was of schil de raapjes en snijd in dobbelsteentjes. Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olie in een wok- of bakpan en roerbak de ui, radijsjes en raapjes lichtbruin.
  2. Voeg de groene currypasta en kokosroom toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  3. Snijd intussen de paneer in blokjes. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper. Verhit olie in een bakpan en roerbak de paneerblokjes knapperig en lichtbruin.
  4. Serveer de curry in mooie kommen en strooi de gebakken paneerblokjes en kleingesneden koriander erover.
TIP
Wentel de paneerblokjes kort door een beetje meel en frituur daarna krokant. Deze curry is ook erg lekker met andere stevige groenten, zoals bloemkool, broccoli of wortel.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 300 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
  • 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
  • 200 g PaneerHerkomst: Kleinlangeveldsloo
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -63%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 9%
co2-reduction-score
CO2eq+ 29%
water-reduction-score
Water+ 507%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenAfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie566 kcal
Koolhydraten23 g
Suiker11 g
Vet44 g
Verzadigd vet25 g
Eiwit19 g
Vezels7 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Koriander
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen