Keto Groene kool met gehakt en een bloemkool gratin ! Weinig koolhydraten
2,9
636 kcal
300 g groente
KETOGEEN Groene kool (of savooiekool) zit boordevol vitamine K en vitamine C. Verder bevat kool ook veel foliumzuur en vitamine A. Naast het feit dat savooiekool gezond is, heeft kool ook een genezende werking. Van oudsher werden koolbladeren op wonden gelegd. Het blad zou het genezingsproces van de (schaaf)wond, schram of blauwe plek kunnen versnellen. Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Snijd de bloemkoolroosjes eventueel wat kleiner en kook in 8-10 minuten gaar.
- Was intussen de groene kool, laat goed uitlekken en snijd klein. Verhit olie een ruime bakpan en bak het gehakt kort aan. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Voeg dan de groene kool toe en bak al omscheppend op een hoog vuur totdat de kool slinkt.
- Giet het water van de bloemkool af en pureer de bloemkool met een beetje kookvocht tot een gladde saus. Schep 3/4 van de kaas erdoor en pers de knoflook erboven uit.
- Schep het gehakt-koolmengsel in een ovenschaal en schenk de bloemkoolsaus erover. Maak af met de overgebleven kaas en schud de schaal een beetje zodat de saus zich verspreidt. Bak nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een knapperige korst.
TIP
Je hoeft de oven natuurlijk niet te gebruiken. Je kunt de bloemkool-kaassaus ook over de gebakken kool schenken en direct serveren. Dat bespaart weer tijd.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g BloemkoolroosjesHerkomst: Snijderij
- 0.5 st Groene koolHerkomst: Waog
- 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
- 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price 0%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 27%
CO2eq+ 23%
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie636 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker12 g
Vet46 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit36 g
Vezels12 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Rund
Melk