Groenten crumble uit de oven met heekfilet

3,8
Gemiddelde van 14 reviews
671 kcal
400 g groente
Groenten crumble uit de oven

Venkel is een naar anijs smakende plant met prachtige schermbloemen. De verdikking aan de onderkant van de steel wordt als groente gegeten. De knolvenkel is snel gaar en licht verteerbaar. Onze biologische venkel heeft het biodynamische Demeter keurmerk. Dit keurmerk gaat nog een stapje verder dan het Eko keurmerk. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ruime ovenschaal in. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook 15 minuten. Giet het water af.
  2. Pel en snipper intussen de sjalot en knoflook. Was of schil de wortel en venkel en snijd de groenten in gelijke stukken. Verhit olie in een ruime bakpan of braadpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel en venkel toe. Schenk een scheutje water erbij en laat het geheel afgedekt 10-15 minuten garen op een middelhoog vuur.
  3. Maak intussen de snijbiet schoon en snijd in stukken. Voeg de snijbiet toe aan de pan met groenten en laat het mengsel nog zo’n 5 minuten op een laag vuur pruttelen. Giet het kookvocht af.
  4. Snijd koude boter in kleine blokjes en meng met de bloem. Zorg voor een kruimelig deeg. Schil en rasp de kurkuma fijn boven de crumble en schep erdoor (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de heekfilet in stukken en breng op smaak met zout en peper. Schep de aardappels en groenten in de ovenschaal, schik de stukken heekfilet ertussen en besprenkel met olie (of boter). Bedek het geheel met een laag crumble en bak de groenten crumble ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Je kunt de vis ook bakken in een bakpan en naast de crumble serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Aardappels (kruimig)Herkomst: E van de Vijver
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 300 g Gekleurde wortelsHerkomst: Bioromeo
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 200 g SnijbietHerkomst: Solid
  • 1 tl Kurkuma, rasp Herkomst: La Grama
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
Zelf toevoegen
  • 30 g Roomboter (of plantaardige boter)
  • 20 g Bloem
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq -60%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGezinSeizoenEiwitrijkLactosevrij9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie671 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker16 g
Vet29 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit30 g
Vezels16 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Vis
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten