Wok met krokante vis, spitskool en limoen-soja udon noodles
4,1
626 kcal
250 g groente
Wokken is snel, wokken is makkelijk en wokken is overheerlijk! De vis krijgt een licht krokant kerrie-korstje en de paprika en kool worden snel gewokt voor een lekkere bite. De smaak? Een fenomenaal sausje voor het wokgerecht: limoen met sojasaus!
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
- Dep intussen de vis droog met keukenpapier en snijd in repen (in de breedte). Meng de bloem met kerriepoeder, zout en peper en rol de visreepjes erdoor. Verhit olie in een grote wok of bakpan en bak de vis op een hoog vuur licht krokant aan alle kanten. Schep daarna uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de paprika in reepjes. Roerbak de voorgesneden spitskool samen met de paprika in de pan van de vis circa 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de gekookte noodles toe en meng goed door elkaar.
- Rasp de groene schil van de limoen boven de pan en knijp de rest van de limoen erboven uit. Voeg de sojasaus en een beetje kookvocht toe voor een lekker sausje.
- Snijd de bieslook klein. Breng het gerecht op smaak met (chili)peper en bieslook (of houd de bieslook apart). Serveer de noodles met de gebakken vis.
TIP
Heb je nog een ei, oud brood, cornflakes, panko of paneermeel in huis? Je kunt dan de reepjes vis nóg krokanter maken! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
- 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
- 300 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 200 g Gesneden spitskoolHerkomst: de Lepelaar
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 0.5 st Verse bieslookHerkomst: Herbio
- 2 el Bloem
- 2 tl Kerriepoeder
- 2 el Olie
- 2 el Sojasaus of ketjap
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -12%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -65%
Water -87%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Lactosevrij, Variatie, Eiwitrijk, 9 maanden, Seizoen, Gezin, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie626 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker10 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit37 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Vis
Paprika