Hamburger met gekarameliseerde witlof en zoete aardappel
Nog geen reviews
577 kcal
300 g groente
Witlof is het hele jaar bij ons verkrijgbaar. In Nederland eten we circa 3 kilo witlof per persoon per jaar. In België, de bakermat van de witlof, is dat ruim 2 keer zoveel. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Het is een bladgroente die in het donker wordt geteeld. Tegenwoordig smaakt de witlof veel minder bitter dan vroeger. Tip: bewaar de witlof op een donkere en koele plek, licht kan namelijk ervoor zorgen dat de witlof verkleurt. Onze biologische witlof wordt geleverd door 'Puur Origine' in Grubbenvorst.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de aardappel en zoete aardappel, snijd in gelijke stukken en kook 10-15 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
- Was intussen de witlof, verwijder de harde kern en snijd in de lengte in stukken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de ui en witlof 5 minuten. Breng op smaak met honing en een deel van de peterselie en laat afgedekt 10 minuten karamelliseren.
- Verhit olie in een bakpan en bak de hamburgers bruin en gaar in 5-7 minuten. Haal uit de pan en leg afgedekt opzij. Bak in dezelfde pan de voorgekookte aardappels en zoete aardappels in 10 minuten op een hoog vuur goudbruin.
- Serveer de hamburgers met de gekaramelliseerde witlof en aardappels. Garneer met de overgebleven peterselie.
TIP
Laat de schil van de (zoete) aardappel zitten, deze zit namelijk vol vezels en vitamines. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
- 300 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
- 2 st WitlofHerkomst: Nieuw Bonaventura
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 5 g PeterselieHerkomst: Herbio
- 200 g RunderhamburgersHerkomst: Future Food Group
- 2 el Bakolie
- 2 st Honing
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -5%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 30%
CO2eq+ 83%
Water -3%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Variatie, Seizoen, Glutenvrij, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie577 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker18 g
Vet22 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit29 g
Vezels10 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Rund