Hutspot met pastinaak en kiprookworst van haantjes

4,2
Gemiddelde van 54 reviews
806 kcal
330 g groente
Hutspot met pastinaak

Hutspot, ook wel wortelstamppot, wortelstoemp (Vlaams) of peestamp (Brabants) genoemd, is een heerlijk winters gerecht. Wij combineren het met een rookworst van haantjes. Wist je dat uit een ei net zo vaak een hen als een haan komt? Meestal wordt alleen de hen in leven gehouden. Dankzij een unieke samenwerking mogen de haantjes samen met de hennen opgroeien op de biologische boerderij.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, wortel en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Pel de ui en snijd in halve ringen.
  2. Kook de aardappels, wortel, pastinaak en de helft van de ui in circa 20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang een deel van het kookvocht op).
  3. Verhit olie en boter in een bakpan en bak de overgebleven ui op een laag vuur bruin en zacht.
  4. Verwarm de rookworst (met de vacuümverpakking) enkele minuten in heet water. Dat kan bij de aardappels of in een aparte pan. Het water moet net niet koken.
  5. Snijd de peterselie klein. Stamp de aardappel, wortel, pastinaak, peterselie en ui goed door elkaar en voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een smeuïge puree krijgt. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, rodewijnazijn, zout en peper. Serveer de hutspot met de kiprookworst en gebakken ui.
TIP
De hutspot is ook erg lekker met laurierblad of een klontje boter en een beetje mosterd.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 300 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Kiprookworst van haantjesHerkomst: St Hendrick
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie en boter
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 1 el Rode wijnazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -202%
vegetablecounter
Groente+ 162%
vita-score
Vitaliteit+ 9%
co2-reduction-score
CO2eq+ 550%
water-reduction-score
Water+ 886%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk9 maandenGlutenvrijLactosevrijSeizoenVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie806 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker21 g
Vet32 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit33 g
Vezels18 g
Zout2.6 g
Allergenen informatie
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten