Indische hutspot met gekruide tempeh en bosui

Nog geen reviews
699 kcal
430 g groente
Indische hutspot met gekruide tempeh
arrow down

Hutspot is een heerlijke stamppot van wortel, ui en aardappel. Vandaag maken we een exotische variant op deze klassieker. We serveren de hutspot met een pittig gekruide tempeh en kurkuma. Dit geeft de hutspot een Indiaas tintje. Weer eens wat anders en heel erg lekker! 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en pastinaak en snijd in halve plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de bosui in ringetjes. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen).
  2. Verhit olie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de wortel en pastinaak toe en bak enkele minuten mee. Breng op smaak met kurkuma, peper en zout. Doe een scheutje water erbij, dek af en stoof circa 20 minuten.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de aardappels. Schil of was de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang een deel van het kookvocht op).
  4. Pel de knoflook. Snijd de tempeh in dobbelsteentjes van 1-2 cm. Bestrooi met kerriepoeder en pers de knoflook erboven uit. Verhit olie in een bakpan en bak de tempeh goudbruin. Voeg de sambal toe en blus af met tamari of sojasaus.
  5. Snijd de koriander klein. Stamp de aardappels grof met een scheutje kookvocht en schep vervolgens de groenten en koriander erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper en serveer de stamppot met de gekruide tempeh.
TIP
Ook erg lekker met (cashew)noten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g WortelHerkomst: Udea
  • 350 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
  • 2 tl Kurkuma, rasp
  • 500 g Aardappels, zachtkokend
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g TempehHerkomst: yakso 300 g
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 1 tl Sambal
  • 2 el Tamari of sojasaus
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 241%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -67%
water-reduction-score
Water -80%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLactosevrijSeizoenGlutenvrijVeganEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie699 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker22 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit31 g
Vezels27 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan