Indonesische soto soep met rijst, oesterzwammen, paksoi en ei

4,3
Gemiddelde van 53 reviews
608 kcal
330 g groente
Indonesische soto soep

Vandaag staat er Indonesische soto soep op het menu, ook wel soto ajam genoemd. Soto betekend soep en ajam betekent kip. Vaak wordt dit recept met kip klaargemaakt, maar wij hebben hier vandaag een lekker vegetarisch gerecht van gemaakt. Aan de soep hebben we wat extra groenten toegevoegd voor een extra lekkere en gezonde maaltijd.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Pel en snipper de knoflook, sjalot en rode peper. Rasp de gember. Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Verhit olie in een soeppan en fruit de knoflook, sjalot, rode peper, oesterzwam en gember 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Schil de kurkuma, rasp boven de pan en voeg de citroen-kerriepoeder toe. Schenk de bouillon erbij.
  2. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Was de paksoi en snijd in kleine stukken. Voeg de wortel en de witte delen van de paksoi toe aan de soep en kook afgedekt 15 minuten. Knijp een deel van de limoen erboven uit. Kook de (hele) eieren 8 minuten mee en laat daarna schrikken onder de koude kraan. Voeg de laatste 2 minuten het groene deel van de paksoi toe.
  3. Breng ondertussen een pan met water en zout aan de kook en kook de rijst afgedekt in 10-12 minuten gaar. Giet het water af en roer de ketjap en honing erdoor.
  4. Pel en halveer de eieren. Verdeel de rijst over kommen en schep de soep met de groenten erbij. Garneer met het ei en een limoenpartje erboven op.
TIP
Je kunt de oesterzwammen ook apart bakken en als garnering op de soep serveren. Minder pannen gebruiken? Je kunt ook de rijst in de soep koken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 150 g OesterzwamHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 2 tl Kurkuma (verse)
  • 2 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 150 g WortelHerkomst: Udea
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 2 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 900 ml Bouillon
  • 2 el Ketjap
  • 1 tl Honing
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 162%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -64%
water-reduction-score
Water -46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenLekker snelVariatieAfvallenVegetarischGlutenvrijGezinLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie608 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker15 g
Vet22 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels12 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin