Japanse natto rijst bowl met wintergroenten en ei

3,4
Gemiddelde van 5 reviews
706 kcal
320 g groente
Japanse natto rijst bowl
arrow down

Natto is een traditioneel en populair ingrediënt uit de Japanse keuken. Het wordt gemaakt van ongepelde sojabonen. Door het toevoegen van een probiotische bacterie komt het fermentatieproces op gang. Het mag dus duidelijk zijn: de smaak en geur is misschien even wennen, maar deze Japanse topper verdient ook een kans in jouw keuken!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan en kook in 25-30 minuten gaar. Was en schil de rode biet, snijd in hele kleine stukjes en kook met de rijst mee. De rijst kleurt zo mooi roze. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd heel klein. Verhit (sesam)olie in een bakpan en fruit de ui 2-3 minuten. Doe de wortel en de gesneden witte kool erbij en roerbak 8-10 minuten op een middelhoog vuur tot de groente gaar is.
  3. Verwarm olie in een bakpan op een laag vuur. Kluts de eieren in een bakje en bak een omelet. Kruid met zout en peper en snijd in reepjes.
  4. Roer de natto met sojasaus totdat het schuimig is.
  5. Meng de rijst met de groenten en de mayonaise en schep de natto en omeletreepjes er boven op. Garneer met de sesamzaadjes.
TIP
Voeg chilivlokken of chilipoeder toe als je van pittig houdt.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 200 g Rode bietHerkomst: Biobeta
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 200 g Gesneden witte koolHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 2 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 100 g Natto Herkomst: De Hobbit
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el (Sesam)olie
  • 2 el Sojasaus of tamari
  • 1 el Mayonaise
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 60%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water+ 75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVegetarischSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie706 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker19 g
Vet27 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels14 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Ei
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan