Japanse natto rijst bowl met wintergroenten en ei

3,4
Gemiddelde van 5 reviews
688 kcal
320 g groente
Japanse natto rijst bowl

Natto is een traditioneel en populair ingrediënt uit de Japanse keuken. Het wordt gemaakt van ongepelde sojabonen. Door het toevoegen van een probiotische bacterie komt het fermentatieproces op gang. Het mag dus duidelijk zijn: de smaak en geur is misschien even wennen, maar deze Japanse topper verdient ook een kans in jouw keuken!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan en kook in 25-30 minuten gaar. Was en schil de rode biet, snijd in hele kleine stukjes en kook met de rijst mee. De rijst kleurt zo mooi roze. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper intussen de ui. Was of schil de wortel en snijd heel klein. Verhit (sesam)olie in een bakpan en fruit de ui 2-3 minuten. Doe de wortel en de gesneden witte kool erbij en roerbak 8-10 minuten op een middelhoog vuur tot de groente beetgaar is.
  3. Verwarm olie in een bakpan op een laag vuur. Kluts de eieren in een bakje en bak een omelet. Kruid met zout en peper en snijd in reepjes.
  4. Roer de natto met sojasaus totdat het schuimig is.
  5. Meng de rijst met de groenten en de mayonaise en schep de natto en omeletreepjes er boven op. Garneer met de sesamzaadjes.
TIP
Voeg chilivlokken of chilipoeder toe als je van pittig houdt.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 200 g Rode bietHerkomst: Biobeta
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Gesneden witte koolHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 2 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 100 g Natto Herkomst: De Hobbit
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el (Sesam)olie
  • 2 el Sojasaus of tamari
  • 1 el Mayonaise
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 62%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water+ 75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVegetarischSeizoenLactosevrijEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie688 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker19 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels14 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Ei
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Zoete aardappel-kokossoep
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Special +€ 4,25 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
704 kcal
250 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Gezin
Oosterse boerenkoolstamppot
822 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Variatie,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Seizoen,   Lactosevrij,   Gezin
Japanse natto rijst bowl
688 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lactosevrij,   Eiwitrijk
Special +€ 1,36 p.p.
Portabella met een saus van truffelboter
747 kcal
330 g groente
Glutenvrij,   Variatie,   9 maanden,   Specials,   Vegetarisch,   Seizoen,   Gezin