Kabeljauwfilet met een crumble van hazelnoten en spekjes

Nog geen reviews
641 kcal
0 g groente
Kabeljauwfilet met een crumble
arrow down

In de speciale gerechten van onze Belgische chef Frank Fol worden uitsluitend duurzame producten gebruikt. Frank hanteert een voedingswijze die zowel goed is voor ons milieu als voor ons lichaam en uiteraard voor de toekomst van onze planeet en onze kinderen. Vandaag serveren we bij de kabeljauwfilet een heerlijke saus op basis van erwt en massala kruiden. Precies wat de naam belooft: een intens smeuïge saus samengesteld uit speciale groente- en kruidenmixen. Unieke smaakcombinaties. Dat is verantwoord genieten!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng water aan de kook voor de zoete bataat. Schil de zoete bataat, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Controleer de gaarheid door met een vork erin te prikken. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  3. Pel en snipper intussen de sjalot. Snijd de pancetta in fijne reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de pancetta samen met de sjalot bruin en krokant. Mix vervolgens samen met de hazelnoten in een keukenmachine (of blender) en pureer tot een grove crumble. Voeg eventueel nog wat olie toe als het geheel droog is en niet blijft kleven. Heb je een glutenallergie? Spoel dan eerst de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  4. Vet een ovenschaal in met wat olie. Dep de vis droog en kruid met zeezout en peper uit de molen. Leg de vis in de ovenschaal en bestrijk met een laag crumble. Bak de vis in circa 10-15 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan (let dan wel goed op dat het niet verbrandt).
  5. Was intussen de prei grondig onder de kraan en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens iedere helft in fijne reepjes van circa 10 cm lang. Verhit olie (of roomboter) in een bakpan en verwarm de prei op een laag vuur. Voeg een scheutje water toe en laat de prei gaar stoven. Kruid met wat zeezout en peper uit de molen.
  6. Bestrijk het bord met een schep erwt en massala saus. Serveer daarop de vis met de crumble en ernaast de prei en zoete bataat.
TIP
Houd je van een beetje pit? Meng dan wat chilivlokken door de crumble.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Zoete bataatHerkomst: Solid
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 70 g pancettaHerkomst: Fumagalli
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 200 g KabeljauwfiletHerkomst: fish and more
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 70 g Erwt & masala sausHerkomst: Allos
Zelf toevoegen
  • 2 el (Olijf)olie
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust9 maandenVariatieAfvallenGezinGlutenvrijSeizoenLactosevrijEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie641 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker18 g
Vet37 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit31 g
Vezels10 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Vis
Varken

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen