Heekfilet met witte bonenpuree en bietjes ! Weinig koolhydraten

4,3
Gemiddelde van 77 reviews
526 kcal
290 g groente
Heekfilet met witte bonenpuree en bietjes

KOOLHYDRAATBEWUST Onze kleurrijke bieten worden geleverd door Jan Schrijver van de Lepelaar, een pionier in de bio-dynamische landbouw. Biologisch-dynamisch boeren betekent dat je rekening houdt met de aloude wetten van de natuur. Zo verbouwt De Lepelaar voor een goede vruchtwisseling bijvoorbeeld jaarlijks acht hectare aan grasklaver en graan. Bodembiodiversiteit speelt een cruciale rol voor een gezonde ontwikkeling van de gewassen. Maar dieren zijn ook niet los te zien van de biologisch-dynamische landbouw.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal. Zorg ervoor dat de oven goed heet is.
  2. Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes (leg eventueel de rode bieten apart, want deze geven erg af en kleuren alles rood). Pel de ui en snijd in halve ringen. Meng de bietenblokjes en ui met olie. Spreid uit over de bakplaat en rooster 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Schep de bieten halverwege om. Het is lekker als de bietjes nog een 'bite' hebben.
  3. Verwarm de witte bonen met het vocht in een kleine pan. Pel de knoflook en pers erboven uit. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Voeg eventueel wat olijfolie of water toe voor een smeuïge puree.
  4. Verhit olie of boter in een bakpan. Dep de vis droog met keukenpapier. Bak de heekfilet aan weerszijden bruin en gaar (circa 5 minuten). Breng op smaak met de helft van de verse dille, zout en peper.
  5. Klop de azijn met olijfolie en de rest van de dille door elkaar en schep het door de geroosterde bietjes. Serveer de witte bonenpuree en heekfilet ernaast.
TIP
In plaats van pureren kun je de bonen natuurlijk ook heel houden en opbakken met knoflook.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g BietenmixHerkomst: lepelaar
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 360 g Witte bonenHerkomst: Your organic nature
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
  • 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie (of boter)
  • 1 tl Mosterd
  • 1 el Azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -58%
water-reduction-score
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie526 kcal
Koolhydraten37 g
Suiker18 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit31 g
Vezels16 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Mosterd
Peulvruchten
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten