Keto Bloemkool-kaas pizza ! Weinig koolhydraten

3,4
Gemiddelde van 7 reviews
604 kcal
340 g groente
Keto Bloemkool-kaas pizza

KETOGEEN Wist je dat je ook een pizzabodem van bloemkool kunt maken? Bloemkoolpizza is een low carb alternatief op de gewone pizzabodem. Voor dit recept gebruiken we gemalen bloemkool voor de pizzabodem. De bereidingstijd is wat langer dan normaal, maar zo krijg je tijdens het eten van je pizza extra groenten binnen! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd (of maal) de bloemkool heel klein. Meng de bloemkoolrasp in een kom met de eieren, Italiaanse kruiden en de helft van de kaas.
  3. Spreid het plakkerige bloemkoolmengsel uit over de bakplaat en smeer goed uit met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de bloemkoolbodem dun is, zodat deze goed kan garen in de oven. Bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Was de tomaat en snijd de helft klein en de andere helft in dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op een middelhoog vuur. Doe de kleingesneden tomaat erbij en bak mee. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  5. Bestrijk de voorgebakken bloemkoolbodem met de tomatensaus. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Beleg de bloemkoolbodem verder met de ui, tomatenplakjes en overgebleven kaas. Bak de bloemkoolpizza nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
Je kunt de bloemkoolrijst ook eerst even opbakken of koken/stomen voor een zachter resultaat.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 100 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Organic Brothers
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 170%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq -53%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie604 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker13 g
Vet44 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit27 g
Vezels11 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Paprika
Melk
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen