Keto Eierlasagne met ham en spinazie ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
600 kcal
275 g groente
Keto Eierlasagne met ham en spinazie
arrow down

KETOGEEN Vandaag maken we een lasagne maar dan zonder pasta. De pasta bladen vervangen we in dit recept door zelfgemaakte omeletjes. het gerecht is iets bewerkelijker dan normaal, maar het resultaat is verrassend leuk en lekker. Verse spinazie is niet alleen erg lekker, maar barst van de gezonde vitamines en mineralen. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in (of gebruik een springvorm).
  2. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op een middelhoog vuur (zonder deksel) een beetje inkoken. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  3. Maak het beslag voor de omeletten door de eieren los te kloppen met het water of melk, zout en peper. Verhit olie in een bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak dunne omeletjes. Haal ze uit de pan en leg opzij.
  4. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd wat kleiner. Was de courgette en rasp of schaaf in dunne plakjes. Verhit olie in dezelfde bakpan en roerbak de courgette en spinazie 3-5 minuten tot de spinazie enigszins is geslonken.
  5. Doe een laagje tomatenstukjes op de bodem van de ovenschaal (of springvorm), gevolgd door een een laagje omelet, ham, groente en geraspte kaas. Ga net zo lang door tot je alle ingrediënten hebt gebruikt. Eindig met tomatenstukjes en geraspte kaas.
  6. Bak de eierlasagne nog 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je ook de omeletten bakken in een pan en beleggen met de ingrediënten. De tomatensaus kun je eventueel indikken door deze vooraf in te koken. Lekker met een snuf kerriepoeder en een knoflookteentje.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g TomatenstukjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 200 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 90 g SchouderhamHerkomst: St. Hendrick
  • 50 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 100 ml Water (of melk)
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 7%
vegetablecounter
Groente+ 118%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq -9%
water-reduction-score
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie600 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker17 g
Vet39 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit39 g
Vezels6 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Paprika
Varken
Ei
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen