Keto Venkelsalade met pittige hummus en avocado ! Weinig koolhydraten
3,5
534 kcal
450 g groente
KETOGEEN Een heerlijke salade met veel knapperige groente zoals venkel, radijs en avocado. Erbij lekker smeuïge en pikante hummus. Een heerlijk lente-gevoel. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de venkel, verwijder het groen en de kern en snijd in plakjes of kleine stukken (bewaar wat venkelgroen). Verhit olie in een bakpan en bak de venkel 8-10 minuten.
- Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Bak een deel van de spinazie met de venkel mee. De rest eten we rauw.
- Was de radijsjes, verwijder de stelen en snijd in plakjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakjes.
- Snijd de rode peper in hele kleine stukjes (of rasp de peper). Roer de hummus los met de rode peper en een beetje water.
- Hussel de spinazie, radijsjes en gebakken venkel door elkaar en leg de avocado erop. Verdeel de pittig hummus erover en garneer eventueel met wat venkelgroen.
TIP
De venkel kun je ook in dunne plakjes snijden en in de oven garen (20 minuten op 180 ºC). De salade is ook lekker met flinterdun gesneden rauwe venkel.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st VenkelHerkomst: Biosikelia
- 150 g SpinazieHerkomst: Biogarden
- 0.5 bosje RadijsHerkomst: Biolatina
- 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
- 100 g HummusHerkomst: Florentin
- 1 st Rode peperHerkomst: Solid
- 1 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente+ 257%
Vitaliteit+ 67%
CO2eq -75%
Water -23%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie534 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker10 g
Vet44 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit12 g
Vezels14 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
Sesamzaad
Lactose
Peulvruchten