Kip à la Normande met dragon-aardappelpuree

4,4
Gemiddelde van 18 reviews
860 kcal
270 g groente
Kip à la Normande

Dit klassieke Franse stoofrecept komt uit de Franse regio Normandië. De kip wordt langzaam gegaard in een romige saus. In dit gerecht komen zoete en hartige smaken bij elkaar. Heerlijk in combinatie met de kruidige dragonpuree. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken en het aroma doet denken aan anijs. Het is vooral erg lekker bij gevogelte en vis.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in een pan met water en een snuf zout in 20 minuten gaar. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een braadpan en bak de kipdrumsticks samen met de spekjes 3-4 minuten op een hoog vuur aan. Kruid met zout en peper. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes of in grove stukken. Bak de appel kort met de kip mee en schep dan alles uit de pan.
  3. Pel de sjalot en knoflook en snijd in stukken. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Bak de sjalot, knoflook, prei en wortel in de pan van de kip totdat het bruin kleurt. Doe dan de kip en appel weer terug in de pan en schenk de bouillon, crème fraîche en de mosterd erbij. Laat afgedekt 10-15 minuten garen en roer af en toe. De laatste minuten verwijder je de deksel zodat het vocht een beetje kan verdampen en indikken.
  4. Hak de dragon grof. Giet de aardappels af en stamp ze met wat kookvocht (of warme melk en boter) fijn met een pureestamper. Schep de dragon erdoor en kruid met zout en peper.
  5. Serveer de dragon-aardappelpuree met de gestoofde kip in romige saus.
TIP
Je kunt de saus ook een beetje binden door een klontje boter en bloem te bakken (roux) en het vocht toe te voegen. Wel goed roeren!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (kruimig)
  • 240 g KipdrumsticksHerkomst: Kemper Kip
  • 50 g SpekblokjesHerkomst: Le Bon
  • 1 st Appel
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 0.5 st Verse dragonHerkomst: Herbio
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 200 ml (Kippen)bouillon
  • 2 el Olie
  • 2 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 9%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 9%
co2-reduction-score
CO2eq -31%
water-reduction-score
Water -36%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenSpecials9 maandenGezinEiwitrijkVariatieGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie860 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker18 g
Vet45 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit35 g
Vezels14 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Varken
Melk
Mosterd
Kip
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin