Kleurige springrolls met rammenas Beluga linzen en een pittig sausje

3,9
Gemiddelde van 8 reviews
656 kcal
400 g groente
Kleurige springrolls met rammenas
arrow down

De rammenas, had jij er al wel eens van gehoord? Deze knol met een zwarte schil is van binnen helderwit. Hij is familie van de radijs, daikon en rettich. Het belangrijkste verschil tussen deze vier is dat radijsjes boven de grond groeien, terwijl daikon, rettich en rammenas voor het grootste deel ondergronds groeien, als wortelknollen. De smaak van rauwe rammenas lijkt het meest op die van radijs. Gekookt doet het denken aan de smaak van meiraapjes.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de Beluga linzen in een zeef onder de kraan en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
  2. Schil de rammenas en wortel en rasp grof (of snijd in hele dunne reepjes). Doe wortel en rammenas in aparte bakjes en besprenkel met de helft van de limoensap en zout. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken. Verhit een droge pan, rooster de sesamzaadjes goudbruin en schep door de wortel en rammenas.
  3. Snijd de rode peper heel fijn. Verhit olie in een bakpan en roerbak de rode peper en rode kool 5 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met een beetje sojasaus en koriander.
  4. Pel de knoflook. Doe de sojasaus in een schaaltje en pers de knoflook en overgebleven limoensap erboven uit. Roer eventueel nog wat koriander erdoor.
  5. Vul een ruime schaal met lauwwarm water. 
Week de rijstvellen om de beurt 20 seconden in het water tot ze zacht zijn en leg op een schone plank. Schep in het midden van elk vel wat groenten, koriander en Beluga linzen, vouw de zijkanten naar binnen en rol zo strak mogelijk op. Dit is best een secuur werkje. Ga door tot alles op is.
  6. Leg de springrolls op een mooie schaal, snijd met een scherp mes in stukken en serveer met het pittige sausje.
TIP
Je kunt ook alle groenten apart bakken en op kleur in de springroll scheppen. Serveer de overige groenten ernaast als een salade.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Beluga linzenHerkomst: Do-it
  • 300 g RammenasHerkomst: Bioromero
  • 300 g WortelHerkomst: Udea
  • 0.5 st Limoen, sapHerkomst: Fair trasa
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 200 g Gesneden rode koolHerkomst: de Lepelaar
  • 10 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 7 st RijstpapierHerkomst: Yakso
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 3 el Sojasaus

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -14%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -90%
water-reduction-score
Water -13%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkGezinLactosevrijVariatieVegetarischGlutenvrijAfvallenVegan9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie656 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker13 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin