Kipdrumsticks met salie-risotto en oesterzwammen

4,3
Gemiddelde van 12 reviews
774 kcal
300 g groente
Kipdrumsticks met salie-risotto

De vorm van oesterzwammen lijkt op de schelp van een oester, vandaar de naam. Voor oesterzwammen geldt - net als voor champignons en andere soorten paddenstoelen - vóór gebruik nooit wassen maar eventueel voorzichtig schoonvegen of -borstelen. Kruid de oesterzwammen, met peper en zout, altijd na het bakken. Wanneer je vóór het bakken zou kruiden, onttrekt het zout vocht aan de oesterzwam, waardoor het geheel snel papperig wordt.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de salie in stukjes. Was de venkel en snijd in ringen. Veeg de oesterzwammen schoon en snijd of scheur in de lengte in plakjes.
  2. Meng de helft van de olie met de helft van de salie, paprikapoeder, knoflook, peper en zout. Kwast de drumsticks in met de marinade en zet even weg in de koelkast.
  3. Verhit intussen olie in een ruime bakpan en fruit de ui, venkel en de rest van de salie 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt 25-30 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is. Maak de risotto smeuïg door een klontje boter toe te voegen.
  4. Bak intussen de kipdrumsticks rondom aan in een beetje olie en de marinade. Zorg dat ze goudbruin worden. Voeg een scheutje water toe, dek de pan af en laat de drumsticks ongeveer 10 minuten gaar worden. Voeg de laatste 2 minuten de oesterzwammen toe en bak mee.
  5. Serveer de risotto met groenten en de kipdrumsticks.
TIP
Als je van pittig houdt, voeg dan chilipeper of chilivlokken toe.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 0.5 st Verse salieHerkomst: Herbio
  • 150 g OesterzwammenHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 240 g KipdrumsticksHerkomst: Kemper Kip
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 3 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 10 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq -49%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenLactosevrijVariatieEiwitrijkGlutenvrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie774 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker7 g
Vet37 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit35 g
Vezels12 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin