Gemarineerde kipdrumsticks met salie-risotto oesterzwammen en venkel
4,3
767 kcal
280 g groente
De vorm van oesterzwammen lijkt op de schelp van een oester, vandaar de naam. Voor oesterzwammen geldt - net als voor champignons en andere soorten paddenstoelen - vóór gebruik nooit wassen maar eventueel voorzichtig schoonvegen of -borstelen. Kruid de oesterzwammen, met peper en zout, altijd na het bakken. Wanneer je vóór het bakken zou kruiden, onttrekt het zout vocht aan de oesterzwam, waardoor het geheel snel papperig wordt.
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de salie klein. Was de venkel en snijd in reepjes. Veeg de oesterzwammen schoon en snijd of scheur in de lengte in plakjes.
- Meng de helft van de olie met de helft van de salie, paprikapoeder, knoflook, peper en zout. Kwast de drumsticks in met de marinade en zet even weg in de koelkast.
- Verhit intussen olie in een ruime bakpan en fruit de ui, venkel en de rest van de salie 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt 25-30 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is. Maak de risotto smeuïg met een klontje boter.
- Bak intussen de kipdrumsticks rondom aan in een beetje olie en de marinade. Zorg dat ze goudbruin worden. Voeg een klein scheutje water toe, dek de pan af en laat de drumsticks ongeveer 10 minuten gaar worden. Bak de oesterzwammen de laatste 2 minuten mee.
- Serveer de risotto met groenten en de kipdrumsticks.
TIP
Je kunt de venkel ook apart bakken (eventueel met wat chili-vlokken) samen met de oesterzwammen voor iets meer bite. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 0.5 st Verse salieHerkomst: Herbio
- 0.5 st VenkelHerkomst: Biosikelia
- 150 g OesterzwammenHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 240 g KipdrumsticksHerkomst: Kemper Kip
- 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
- 600 ml Bouillon
- 3 el Olijfolie
- 2 tl Paprikapoeder
- 10 g Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -6%
Groente+ 122%
Vitaliteit+ 29%
CO2eq -48%
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lactosevrij, Variatie, Eiwitrijk, Glutenvrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie767 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker7 g
Vet37 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit34 g
Vezels11 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Kip